USA's afvisning af muslimsk familie ophidser briter

Skrevet af admin

23/12/2015

Dagens topnyheder

Flere parlamentsmedlemmer i Storbritannien er gået ind i sagen om en britisk muslimsk familie, der angiveligt uden forklaring blev afvist af de amerikanske sikkerhedsmyndigheder i Gatwick-lufthavnen i London på vej til Los Angeles.

Det skriver The Guardian.

Familien på 11 blev ifølge avisen nægtet adgang til USA af The Department of Homeland Security på trods af, at familien forud for rejsen havde fået indrejsetilladelse online.

En af de rejsende, Mohammad Tariq Mahmood, fortæller, at familien blev hevet til side af britisk lufthavnspersonale, da den var ved at boarde flyet.

- Vi var den eneste familie af asiatisk, muslimsk udseende, der blev trukket væk. Det var pinligt, siger han til BBC ifølge The Washington Post.

Højtstående politikere i Storbritannien advarer om, at et stigende antal britiske muslimer bliver nægtet adgang til USA uden at få at vide, hvad udelukkelsen skyldes.

Flere mener, det er en amerikansk overreaktion på truslen om terror efter de nylige angreb i San Bernardino i Californien og i Paris, skriver The Guardian.

Hændelsen med den britiske familie kommer samtidig i kølvandet på den republikanske præsidentkandidat Donald Trumps opfordring til at forbyde alle muslimer at rejse ind i USA.

Premierminister David Cameron vil ifølge The Guardian undersøge sagen om den afviste familie nærmere. Det sker efter pres fra blandt andre parlamentsmedlemmet Stella Creasy fra Labour, som har rejst sagen i Storbritannien.

Hun har ifølge The Guardian bedt premierministeren om at offentliggøre oplysninger om etnisk og religiøs baggrund på de britiske statsborgere, der den seneste tid er blevet nægtet adgang til USA.

Den britiske muslimske familie var på vej på ferie i Disneyland Park i Californien.

/ritzau/