USA's ambassadør: Derfor går Liberal Alliance frem

Alt tyder på en væsentlig fremgang for Liberal Alliance i forhold til valget i 2011. Og ifølge den amerikanske ambassadør i Danmark, Rufus Gifford, har partiet især gjort det godt under de seneste tre ugers valgkamp.

- Når jeg ser på Liberal Alliances valgkamp, så har den været anderledes end mange af de andre partiers. Den har været lidt mere positiv, og den kigger mere fremad, siger ambassadøren til Ritzau og tilføjer:

- Det her er selvfølgelig kun spekulation, men det virker som om, at partiets valgkamp har gjort, at partiet får et rigtig godt valg i aften. Og det, synes jeg, er godt.

Liberal Alliance lå efter de første valgstedsmålinger til 8,2 procent af stemmerne. Helt så godt ser det dog ikke ud længere. Efter at 20 procent af stemmerne er optalt, ligger partiet nu til 7,3 procent, hvilket dog stadig er en væsentlig fremgang fra de 5 procent i 2011.

Den demokratiske ambassadør fra USA mener, at Liberal Alliance har brandet sig selv med nogle gode, fremadrettede værdier.

- De brander sig selv som et moderne parti og som fremtidens parti, og i politik er det to ting, som virkelig betyder noget, siger Rufus Gifford.

Ambassadøren vil dog stadig ikke helt sælge sejren til blå blok, der i skrivende stund ser ud til at komme i hus med hele 96 mandater ifølge DR.

- Det er stadig for tidligt at sige noget om resultatet. Byerne bliver talt op som de sidste, og jeg mener, at det er rigtig vigtigt i demokratiet ikke at fejre noget, før alle stemmer er talt op, siger Rufus Gifford.

/ritzau/

Dagens Gossip