USAs centralbank fortsætter med at stimulere økonomien

Centralbanken har i længere tid købt obligationer for 85 milliarder dollar om måneden for at stimulere amerikansk økonomi, og den kurs vil der ikke blive veget bort fra foreløbig, skriver Reuters.

Centralbankchef Ben Bernanke siger dog ifølge nyhedsbureauet, at banken kan begynde at skrue ned for opkøbet af obligationerne i slutningen af 2013 og helt ophøre med opkøbene i løbet af 2014, hvis centralbankens relativt positive prognoser holder.

Centralbanken skriver i en pressemeddelelse, at økonomien bevæger sig i den rigtige retning i et »moderat« tempo, blandt andet på grund af stigende huspriser og dalende arbejdsløshed. Økonomerne forventer en arbejdsløshedsrate på 7,2 til 7,3 procent ved slutningen af 2013.

Banken skruer dog samtidig en smule ned for sine forventninger til væksten i indeværende år og forudser, at USAs økonomi vil vokse mellem 2,3 og 2,6 procent i 2013.

Onsdagens udmelding fra Bernanke og kompagni gav straks genlyd på de amerikanske børser, hvor aktierne faldt med 0,9 procent på Dow Jones-indekset, skriver Reuters.

BNB

Dagens Gossip