USA's forsvarsminister skal lege med Lego

Skrevet af admin

05/02/2015

Dagens topnyheder

Den afgående amerikanske forsvarsminister, Chuck Hagel, kan rejse hjem fra Natos forsvarsministermøde i Bruxelles med Lego i kufferten.

Hagels danske kollega, Nicolai Wammen (S), har foræret ham det amerikanske præsidentmindesmærke Lincoln Memorial i byggesæt fra serien Lego Architecture.

En grinende Wammen overrakte gaven for rullende kameraer, da forsvarsministrene torsdag eftermiddag gjorde klar til at sætte sig til bords til den del af deres møde, der skulle handle om en ny beredskabsplan for styrket forsvar af Natos territorium i Europa.

Forsvarsministeriet oplyser, at gaven er Wammens personlige tak til Hagel for godt samarbejde og et godt personligt forhold.

De to ministre har mødt hinanden flere gange, senest da Wammen i november sidste år besøgte Hagel i USA's forsvarsministerium, Pentagon.

Legos arkitekturserie har flere amerikanske ikonbygninger - deriblandt præsidentboligen Det Hvide Hus, skyskraberen Empire State Building og kunstmuseet Guggenheim i New York.

Når det lige blev Lincoln Memorial skyldes det ikke bare regeringsmagten og at det ligger i regeringsbyen Washington, D.C., men også at hovedstaden i Hagels egen hjemstat, Nebraska, hedder Lincoln.

Selv om Chuck Hagel har været senator valgt af det republikanske parti, har han siden februar forrige år været forsvarsminister under den demokratiske præsident, Barack Obama.

Det blev i november meddelt, at Hagel træder tilbage, så snart hans efterfølger er godkendt i det amerikanske senat. Obama har indstillet tidligere viceforsvarsminister Ashton Carter til at tage over.

/ritzau/