USAs regering forsvarer overvågning af medies telefonlister

»Vi er forpligtet til at forhandle med medieorganisationen forud for stævninger, med mindre det vil udgøre en massiv trussel for undersøgelsens værdi. Vi tager denne politik samt de interesser, den er beregnet til at beskytte, meget alvorligt og har også fulgt den i denne sag,« skriver vicejustitsministeren ifølge CNN.

Justitsministeriet ønsker ikke at oplyse, hvorfor regeringen indhentede telefonlisterne, men AP mener, at det kan have forbindelse til en historie, bureauet bragte sidste år om en CIA-operation i Yemen, som forhindrede terrornetværket al-Qaeda i at sprænge en bombe på et fly med kurs mod USA.

Nyhedsbureauet hævder, at det ventede med at bringe historien på baggrund af en anmodning fra regeringens embedsmænd, og at telegrammerne først blev udsendt, da det var officielt bekræftet, at oplysningerne ikke længere kunne true den nationale sikkerhed.

Myndighederne har ifølge APs anklager indhentet telefonlisterne for to måneder af 2012 og for 20 forskellige telefonlinjer, herunder både private fastnettelefoner og mobiltelefoner, som tilhørte de berørte journalister.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip