Usikker fremtid om fusion i forsvarets top

Ifølge Politiken vil regeringen droppe den planlagte fusion mellem Forsvarskommandoen og Forsvarsministeriet, og der lægges angiveligt op til mindre sammenlægninger.

Det "afviser" forsvarsminister Nicolai Wammen (S) over for Ritzau.

Politiken erfarer, at regeringen er parat til at opgive den mest vidtgående model for en ny organisering af den øverste ledelse af forsvaret. Dermed skal Forsvarskommandoen med domicil på Holmen ikke smelte sammen med det civile Forsvarsministerium.

I stedet vil regeringen angiveligt gå efter en aftale med de borgerlige partier med et beskedent fokus på en bedre fælles økonomistyring, og hvor en del dobbeltfunktioner mellem kommandoen og ministeriet slås sammen.

Dermed røres der ikke ved forsvarschef , general Peter Bartrams, egentlige magt.

Forsvarsminister Nicolai Wammen (S) har ikke ønsket at kommentere sagen overfor Politiken. Over for Ritzau "afviser" forsvarsministeren, at regeringen har droppet fusionen.

- Det er fortsat regeringens holdning, at der skal ske en modernisering af forsvarets øverste ledelse, siger Nicolai Wammen til Ritzau onsdag aften.

I foråret banede en ændring af forsvarsloven - vedtaget med Enhedslistens stemmer - ellers vej for de vidtgående fusionsplaner.

Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti, som normalt er regeringens faste partnere inden for forsvarspolitikken, strittede imod. De frygtede, at en fusion ville føre til en sammenblanding af politiske og militærfaglig hensyn.

Ifølge Politiken er formålet med den politiske retræte netop at få ro på forsvarsområdet på Christiansborg.

Spørgsmålet om fremtiden for forsvarets ledelse har ifølge avisen forgiftet stemningen mellem Venstre, Dansk Folkeparti og De Konservative på den ene side og regeringen på den anden forud for forhandlinger om en aftale om en ny magtfordeling i forsvaret.

Forhandlingerne ventes afsluttet i løbet af november.

/ritzau/

 

Dagens Gossip