Usikker fremtid for Superliga-profiler

Mød FC Fri Transfer. Et helt hold af markante danske Superliga-spillere uden kontrakter. Et helt gratis hold, som desuden har en yderst velbesat bænk fuld af endnu flere spillere fra Superligaen, hvis kontrakter ligeledes udløb den 30. juni.

Den tidligere Silkeborg-spiller Kasper Risgård er en af dem. Han og kæresten pakker lige nu deres lejlighed i Silkeborg ned i flyttekasser, så de er helt klar til at flytte, hvis et klubskifte falder på plads. Og med en lille dreng på to år og en gravid kæreste derhjemme, vil den 30-årige midtbane meget gerne have en hurtig afklaring.

- Min fremtid er uvis. Jeg havde selvfølgelig håbet på, at der var noget klar til mig nu. Jeg vil gerne ud og spille noget fodbold, siger Kasper Risgård, der i 2011 kom hjem til Danmark og Silkeborg efter et ophold i udlandet i Arminia Bielefeld og græske Panionios.

Du tjener ikke noget lige nu. Hvad kan der i værste fald ske ved at gå uden løn i længere tid?

- Selvfølgelig er det noget, vi tænker på. Min kæreste skal føde til oktober, så vi vil gerne have noget på plads. Men vi går heller ikke i panik, det skal være det rigtige for os. Så vi har talt om, at vi kan tage fra opsparingen. Vi må se om det går.

De fleste af hans holdkammerater på FC Fri Transfer står i samme situation. Spillerforeningen har ellers indgået samarbejde med Dansk Metal om udbetaling af dagpenge, men kun syv medlemmer af Spillerforeningen har tilmeldt sig. Ingen af dem får dog udbetalt dagpenge, da samarbejdet er mindre end et år gammelt. Man skal netop have været medlem i et år for at optjene retten til de godt 17.000 kroner som dagpengene giver om måneden.

Bestyrelsesformand, Thomas Lindrup, forklarer ellers, at man fra Spillerforeningens side sender mails ud til medlemmerne med tilbuddet om a-kassen. Formanden fornemmer også, at spillerne i dag er mere pressede i forhold til kontrakter end tidligere.

- Jeg ved ikke, om man kan sige, at spillerne derude er desperate, men de ved også godt, at kontrakterne ikke hænger på træerne, siger han.

Han forklarer, at nogle af de spillere, der har kontraktudløb nu, indgik deres oprindelige kontrakter tilbage i de økonomisk gode tider omkring 2008, hvor klubberne havde penge nok. Derfor skal de nu til at indstille sig på, at der er flere spillere til hver plads end tidligere. Samtidig har det heller aldrig rigtig været gængs, at fodboldspillere meldte sig i fagforeninger.

- Det kan være rigtig svært at overbevise spillerne om det, men konkurser rammer jo også klubberne under finanskrisen. Også på Vestegnen blev der snakket om konkurs i denne sæson, siger Thomas Lindrup.

Nogle spillere - heriblandt Anders Randrup (eks-BIF) - har takket ja til Spillerforeningens eget træningstilbud i juli måned. Foreningen sætter til sidst et hold af de fremmødte, som skal konkurrere mod andre nationer ved et stævne i Holland senere på måneden, hvor flere klubspejdere også vil være til stede. Mon ikke FC Fri Transfer vil bidrage med et par mand i den trup?

FC FRI transfer

De mest markante kontraktløse profiler i en 3-4-3-opstilling. Bemærk at holdet udelukkende består af danske spillere uden kontrakter:

Lasse Heinze (eks-Silkeborg)

Anders Randrup (eks-Brøndby)

Anders Egholm (eks-Randers FC)

Thomas Hansen (eks-Sønderjyske)

Jan Kristiansen (eks-Brøndby)

Daniel Jensen (eks-FC København)

Kasper Risgård (eks-Silkeborg)

Steffen Ernemann (eks-Esbjerg)

Daniel Flyger (eks-Silkeborg)

Frank Kristensen (eks-FC Midtjylland)

Jens Stryger Larsen (eks-Brøndby)

Dagens Gossip