Usikkerhed om salgsplaner hænger over B&O's regnskab

Bang & Olufsen er fortsat i dialog om salg. Men der er stadig usikkerhed om, hvordan den vil ende, skriver selskabet i sit regnskab for tredje kvartal.

Siden efteråret har rygter om et salg floreret, og det er siden kommet frem, at den kinesiske rigmand Qi Jianhong har afleveret et købstilbud.

- Dialogen kan eller kan ikke lede til et officielt købstilbud på alle eller dele af aktierne i Bang & Olufsen. For nuværende er der fortsat usikkerhed om, hvad resultatet af dialogen bliver, skriver Bang & Olufsen i regnskabet.

Dermed er det fortsat status quo for det altdominerende spørgsmål for Bang & Olufsen netop nu.

- De investorer, og det må være mange, som har sat næsen op efter det længe og med spænding ventede bud fra Qi Jianhong og Sparkle Roll, spejder forgæves i dagens regnskab efter nyt, skriver investeringsøkonom hos Nordnet Per Hansen i en kommentar til regnskabet.

Ser man bort fra den kinesiske milliardærs potentielle overtagelse af det danske erhvervsklenodie fra Struer, er der fremgang.

I de ni første måneder af Bang & Olufsens regnskabsår, der strækker sig til og med maj, er der omsat for 1937 millioner kroner. De har givet et underskud på 98 millioner kroner.

Det er markant bedre end i samme periode i 2014 og 2015, hvor omsætningen landede på 1661 millioner kroner, og underskuddet lød på 164 millioner kroner.

Den udvikling får Bang & Olufsen til at løfte sine forventninger til hele året. Nu forventer selskabet, at salget vil stige med 12 til 15 procent mod tidligere forventet 8 til 12 procent.

Samtidig venter Bang & Olufsen dog, at driftsresultatet bliver negativt mod tidligere omkring nul.

Bang & Olufsen har været i krise i årevis og har ikke kunnet fremvise et overskud siden regnskabsåret 2011/12.

Fra et højdepunkt i 2007 på omkring 370 kroner per aktie er værdien af selskabet styrtdykket til omkring 70 kroner aktien, svarende til en værdi på 3 milliarder kroner for hele selskabet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip