Uskøn plet i Kolding skal forskønnes

Kolding Kommune arbejder ihærdigt på hurtigt at få ændret en af byens uskønne pladser. Det handler om et areal på hjørnet af Kongebrogade og Sydbanegade i Kolding midtby, skriver Vamdrup Netavis.

Der er tale om placeringen af en dagligvarebutik, boliger og så etablere ”Lagkagehuset” et drive-in bageri. Projektet for arealet omfatter en dagligvarebutik på 1.050 kvadratmeter, en drive-in bager på 530 kvadratmeter og et samlet boligareal på 800 kvadratmeter samt 81 parkeringspladser.

På grunden er der i dag kun et betonfundament fra en nedrevet bygning, noget ukrudt og en Shell-tank.. Plan- og miljøudvalget har netop besluttet, at der skal udarbejdes en ny lokalplan for området.

Næstformand i udvalget, Bjarne Juel Møller fra DF siger:

- Det er positivt for Kolding, at der endeligt sker noget på den meget centrale grund. Det er et interessant projekt vi er blevet præsenteret for. Det rydder op på grunden, skaber noget pænt og bidrager til mere liv i centrum af Kolding. 

Grunden har, med sin placering, betydning for kommunens tanke om fri passage langs åen fra centrum af Kolding ud til fjorden. Derfor sikres et gangforløb langs Kolding å. Adgangen til de nye butikker skal ske fra Sydbanegade via Riberdyb.

Lokalplanen forventes behandlet af byrådet allerede den 9. september og skal derefter i høring blandt borgerne.

Dagens Gossip