Ustoppelige Bolt suveræn i 200 meter-finalen

Hvis nogen skulle have fået den opfattelse, at jamaicaneren Usain Bolt er ved at blive mæt af succes, kan de godt tro om igen. Efter guldet på 100 meter-distancen i sidste weekend fortsatte Bolt sin sejrsrække lørdag, da han i finalen på den dobbelte distance også var hurtigst af alle.

Guldet blev hentet i utrolig suveræn stil, da Usain Bolt i den imponerende tid, 19,66 sekunder, vandt med flere meter til landsmanden Warren Weir, der løb i 19,79 sek., mens Curtis Mitchell fra USA i en utrolig tæt kamp om tredjepladsen lige præcis fik presset sig i mål som nummer tre i tiden 20,04 sek og bare et hundrededel af et sekund foran Nickel Ashmeade fra Jamaica.

Dermed forhindrede USAs Mitchell lige præcis, at 200 meter-finalen blev den totale triumf for Jamaica.

Der var før finalen sået nogen tvivl om Usain Bolts niveau, da han tidligere på ugen angiveligt blev skadet, fordi han havde tabt en startblok over foden. Men hvis jamaicaneren var skadet i lørdagens finale, var det ikke noget, der påvirkede hans finaleløb.

Ganske vist er vindertiden på 19,66 sek. langt fra hans verdensrekord, der lyder på 19,19 sek., men det er trods alt den ottendehurtigste tid, der nogensinde er løbet på distancen, og kun fem gange i historien har nogen præsteret at løbe en 200 meter hurtigere end 19,60 sek.

Med guldet på både 100 meter og 200 meter er Usain Bolt sikkert tilbage på tronen i VM-sammenhæng som verdens hurtigste mand, efter han helt missede finalen på 100 meter for to år siden i Daegu i Sydkorea, da jamaicaneren tyvstartede og blev diskvalificeret.

Dengang tog landsmanden Yohan Blake guldet i stedet for, men ved De Olympiske Lege i London sidste sommer viste Bolt eftertrykkeligt, hvem der er Jamaicas og verdens sprinter nummer ét ved at vinde både 100 og 200 meter-guldet. Og nu sidder han atter på alle betydende individuelle titler.

Med lørdagens sejr er Usain Bolt nu oppe på 13 guldmedaljer ved enten VM eller OL, hvilket Usian Bolt på stadion i den russiske hovedstad fejrede sammen med landsmanden og holdkammeraten Warren Weir ved at danse en lille reggae-dans til hjemøens legende, Bob Marleys, 'Three Little Birds'.

Og det kan blive til endnu mere dans og guld søndag til Jamaica i Moskva, når der på VMs sidste konkurrencedag løbes finale i 4x100 meter stafet. Behøver man at sige, at Jamaica er tårnhøj guldfavorit?

Dagens Gossip