Utildækkede kvinder risikerer at få taget bilen i Iran

Dæk dig ordentligt til eller få din bil konfiskeret.

Det er budskabet fra færdselspolitichefen i Irans hovedstad, Teheran, til kvindelige bilister, som nu får indskærpet, at de skal være tilstrækkeligt tildækket, når de kører rundt i byen.

- Hvis en kvindelig fører af en bil er dårligt tildækket eller har taget sit slør af, så vil bilen blive inddraget i henhold til loven, siger leder af færdselspolitiet general Teymour Hosseini til nyhedsbureauet Isna.

Han tilføjer, at hvis en kvinde får sin bil inddraget, skal vedkommende skaffe en retskendelse for at få den tilbage.

Siden Den Islamiske Revolution i Iran i 1979 har alle kvinder skullet bære slør i det offentlige rum.

De seneste mange år er reglerne på området dog blevet lempet, og mange kvinder klæder sig på en måde, der adskiller sig tydeligt fra kvinder i eksempelvis Saudi-Arabien, hvor der gælder strengere regler. Her må kvinder i øvrigt heller ikke køre bil.

Tidligere i denne uge sagde Irans øverste juridiske leder, ayatollah Sadeq Larijani, at han betvivlede den "tolerance", der ifølge ham har ændret gadebilledet i Teheran og ført til den nuværende situation.

- Desværre er nogle gader i hovedstaden begyndt at ligne modebutikker, sagde Sadeq Larijani.

Irans moderate præsident, Hassan Rouhani, har siden sin valgsejr i juni 2013 gennemført enkelte politiske og sociale reformer, men store dele af landets politiske miljø er fortsat meget konservativt.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip