Utilfredshed: Mange lærere overvejer at droppe faget

Næsten halvdelen af folkeskolelærerne overvejer at droppe lærergerningen, viser en spørgeskemaundersøgelse, DR Nyheder har foretaget.

Cirka 300 lærere har deltaget i undersøgelsen, som ifølge formanden for Danmarks Lærerforening tydeligt viser, at forårets lærerkonflikt har skabt stor utilfredshed blandt lærerne.

»Igennem to år har vi oplevet, at arbejdsgiverne for lærerne, Kommunernes Landsforening, har kørt en massiv kampagne, hvor man har mistænkeliggjort lærernes indsats for at positionere sig i forhold til de overenskomstforhandlinger, som foregik her i foråret,« siger Anders Bondo Christensen til DR Nyheder.

»Dertil kommer, at vi har haft en regering, som helt åbenlyst har villet finansiere en stor og omfattende folkeskolereform udelukkende ved, at lærerne skal undervise mere,« fortsætter han.

27 procent af lærerne i undersøgelsen siger, at det er konflikten, der får dem til at overveje deres fremtid som lærer, mens 16 procent siger, at det er på grund af folkeskolereformen. 39 procent svarer, at den væsentligste årsag til, at de tænker på at forlade faget, er manglende respekt.

Anders Bondo Christensen afviser dog, at Danmarks Lærerforening har andel i, at lærerfaget har fået et dårligere omdømme.

Det skyldes ikke forårets heftige mediekampagne, som revsede skolereformen, lyder det fra Anders Bondo Christensen.

»Sagen er, at når KL nu i en økonomiaftale med regeringen har besluttet, at for at finansiere en kommende reform, så skal lærerne undervise tre lektioner mere om ugen. Det bliver vi nødt til at gøre opmærksom på har nogle konsekvenser, man kan ikke bare undervise tre lektioner mere og gøre det med samme kvalitet, alt andet vil være at stikke befolkningen og vores medlemmer blår i øjnene, siger han,« siger han til DR Nyheder.

BNB

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip