Utilfreshed med DF'er efter like på Facebook

En gruppe frivillige valgte at byde de nye flygtninge velkommen til teltlejren udenfor Thisted. 

Men det bragte sindende i kog hos nogle borgere, hvor en enkelt valgte at sammenligne velkomsten med landsforræderi. 

Det skete i Facebookgruppen 'Thisted Kommunes byrødder', hvor den unavngivne borger skrev følgende.

- Landsskadelig virksomhed. Når krigen kommer, husker vi jer, lød en kommentar ifølge DR.. Og inden den truende besked blev slettet fra gruppen, havde viceborgmester i Thisted og folketingsmedlem for Dansk Folkeparti, Ib Poulsen, været inde og trykke 'synes godt om'. 

Og det er faldet en række af de frivillige for brystet. 

- Jeg bliver så bange, at jeg ryster over hele kroppen. Jeg har et ansvar over for de mennesker, der hjælper, fortæller Pia Dam, der er en af de frivillige til DR. 

Pia Dam tog derefter kontakt til en anden frivillig, der meldte kommentarens ophavsmand til politiet og tog fat i Dansk Folkepartis øverste ledelse.

Læs også: DF'er brevstemte på sig selv for tidligt og fik makuleret sin stemmeseddel

- Selvom vi ikke er enige, har jeg den dybeste respekt for Ib Poulsen. Han er også min viceborgmester, og han skal også passe på mig. Han passer ikke på os, som ikke har den samme holdning som ham, og det viser han rigtig tydeligt med sit like, siger Pia Dam.

Ib Poulsen er dog ikke enig i kritikken. 

- Det er et udtryk for, at der er en frustration i vores område over, at der kommer så mange migranter, og at vi ikke er i stand til at tage os af vores egne, lyder forklaringen fra hovedpersonen selv

- Man har så travlt i den her godgørenheds-industri med at tage imod migranter. Hvis de frivillige i stedet viste samme iver for at hjælpe, når der var en syg, der skulle have en bisidder ved kommunen eller en handicappet, der manglede hjælp til en sommerlejr, så ville det være godt. Jeg synes, at vi skal tage os af vores egne først, siger Thisted Kommunes viceborgmester.

Er det landsskadelig virksomhed at hjælpe flygtninge?

- Jeg synes jo, at når man hjælper flygtninge på den her måde, og man har den iver, så er det sådan, at det kommer til at gå ud over andre borgere i vores samfund, når man ikke vil hjælpe dem på samme måde. Så synes jeg, at man svigter vores land og vores samfund. Når man ikke viser samme iver over for de ældre, de studerende, de syge og over for de handicappede, så svigter man. Så kan man kalde det, hvad man vil.

Dagens Gossip