Utilregnelige chefer behandler ansatte som børn

For de fleste, er problemet chefer med en utilregnelig adfærd. 269 ud af de seneste cirka 2000 kundesamtaler har handlet om dårlig ledelse på grund af chefer med en utilregnelig adfærd.

Den utilregnelige adfærd kan være, at medarbejdere bliver behandlet som børn, at chefen bare udstikker i ordrer, ikke vil lytte, bare beder ansatte om at finde sig et andet arbejde, hvis de ikke er tilfredse.

- Jeg synes, chefer skal tænke over, hvordan de forvalter deres lederskab - at det altså er mennesker de har med at gøre. Det kan godt være, mange chefer er pressede og frustrerede på grund af den økonomiske krise, og at det kan være en forklaring på, at de bliver kontrollerende, svinger pisken og bliver urimelige i deres krav. Men uanset om det kan forklares, kan det ikke forsvares, siger juridisk centerchef Mette Stevn.

Til lønmodtagere, der bliver udsat for dårlig ledelse, er Kristelig Fagbevægelses råd at gøre brug af sin tillidsrepræsentant, hvis man er på en arbejdsplads med en tillidsrepræsentant. Men der er også råd til, hvad man selv kan gøre.

- Jeg vil advare mod, at man reagerer i vrede, og mod, at man lader sine frustrationer komme ud mellem sidebenene. Vær ikke konfronterende, men søg dialogen. Forklar, hvordan du oplever det, der går dig på, og hvordan det påvirker dig. Gå efter kerne i sagen og ikke efter struben hos din chef. Vis vilje til at finde løsninger i stedet for at gøre det til en magtkamp, slutter Mette Stevn.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip