Utroskabsside hacket: Nu risikerer 14.000 ægtefæller til utro danskere at få et afslørende brev

Ashley Madison er skabt til folk i forhold, der drømmer om et hemmeligt sidespring. Nu er hackere ifølge The Guardian begyndt at afpresse sidens nuværende og tidligere brugere.

Utroskabssidens medlemmer får angiveligt anonyme breve både elektronisk og med almindelig post fra hackerne, som kræver en løsesum på tusindvis af kroner, hvis brugerne vil undgå, at deres profil bliver offentliggjort for deres nærmeste omgangskreds og arbejdsgiver - og at deres liv dermed potentielt bliver lagt i ruiner.

Det kontroversielle datingsite havde 37 millioner brugere, herunder omkring 14.000 danskere, da det blev hacket sidste sommer, skriver BT

Brevene er både adresseret til brugernes ægtefæller og partnere og til medlemmerne af sitet selv. The Guardian er i besiddelse af et brev fra afpresserne, som lyder sådan her:

Kære Fru X. Dette brev indeholder desværre dårligt nyt. Du husker måske at have hørt nyheden sidste sommer om en hjemmeside, der hedder Ashley Madison, som blev hacket. Ashley Madison er en side, hvor personer, som ønsker at være deres partner utro, kan møde hinanden. Hackerne offentliggjorde alle brugernes medlemsskab og betalingsoplysninger. Jeg er ked af at fortælle dig, at X er et medlem af utroskabssitet.

Brevet indeholder derefter et krav om en løsesum på 2.500 dollars, som svarer til godt 17.000 danske kroner, for ikke at offentliggøre oplysningerne til ens familie og omgangskreds.

Eksperter anbefaler, at man ikke betaler pengene, som hackerne kræver udbetalt i Bitcoin for at gøre det sværere at spore beløbet.

Det var så stor en skandale, da Ashley Madison blev hacket i sommeren 2015, at den administrerende direktør måtte forlade sin stilling. 

Følg Dagens Debat for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip