Uvejr førte skybrud med sig

Skrevet af admin

11/07/2016

Mest læste i dag

Søndag aften og natten til mandag har det været rigtig regnfuldt i flere dele af landet.

En række steder har der været decideret skybrud ifølge de foreløbige data fra DMI, oplyser vagthavende meteorolog Mette Wagner.

Den største mængde nedbør er der umiddelbart faldet nord og vest for København samt på det sydlige Sjælland.

I Roskilde er der således målt 38 millimeter regn efter midnat. Lige så vådt har det været i Ordrup nord for hovedstaden, hvor der også er registreret 38 millimeter vand fra oven. I Brandelev ved Næstved er der faldet 32 millimeter.

- Det skal lige verificeres i løbet af formiddagen, men allerede nu tør jeg godt sige, at der har været skybrud, siger Mette Wagner.

DMI definerer et skybrud ved, at der falder 15 millimeter regn eller mere i løbet af en halv time.

Også på det sydlige Fyn har det i løbet af søndag aften givet en del regn. Der er blandt andet faldet 18 millimeter ved Svendborg på et par timer. Det er dog endnu uklart, om der formelt har været skybrud.

Foruden nedbøren er der også registreret mange lynnedslag i forbindelse med uvejret ifølge DMI.

Flere politikredse har advaret om, at der kan ligge meget vand på kørebanerne rundt omkring. Det gælder blandt andet Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi.

- Vi modtager en del henvendelser om meget vand på vejene primært i den nordlige del af kredsen. Nedsæt hastigheden og kør efter forholdene, skrev politikredsen på Twitter ved 1-tiden.

/ritzau/