Uventet tragedie på motorvejen: Ny skræmmende busulykke fyldt med unge

Skrevet af Emil Martesen

29/03/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Endnu en uventet tragedie har ramt de tyske motorveje.

Dagens topnyheder

En Flixbus forlod onsdag morgen, af endnu ukendte årsager, brat motorvejen A9 nær Leipzig i Sachsen og væltede om på siden, og det kostede mindst fire mennesker livet mens op til 50 er sårede, heriblandt ti i kritisk tilstand.

Og selvom det herefter blev sparsomt med detaljer om hændelsen, der fandt sted omkring kl. 9.45, så kunne politiet i går dele nyt om den skræmmende ulykke, der udløste en massiv redningsaktion med flere helikoptere og ambulancer.

Politiet oplyser, at der var 54 passagerer i bussen, herunder to buschauffører med henholdsvis tjekkisk og slovakisk baggrund.

Dertil fortæller de, at de i øjeblikket ikke kan sige meget mere om den tragiske ulykke, men at de arbejder på højtryk for at undersøge årsagen til den alvorlige ulykke. De kan dog sætte to streger under, at der ikke var nogen kollision forud for ulykken.

Men nu er den gal igen.

Sent torsdag aften forulykkede en bus på A44-motorvejen i det vestlige Tyskland, og endte på siden.

Det skriver det tyske medie Bild fredag morgen.

Ifølge tysk politi var 21 personer kvæstede, heraf én alvorligt, i denne ulykke, der involverede en bus fuld af unge studerende fra Marburg. Disse studerende var på vej hjem fra en tur i England, og ulykken indtraf nær 'Am Haastrang'-rastepladsen i retning mod Kassel.

Til forskel fra ulykken nær Leipzig, hvor der var flere dødsfald, er der i dette tilfælde ikke rapporteret om livstruende skader, på trods af den alvorlige kvæstelse af én person. Chaufføren af bussen slap uskadt fra hændelsen, og årsagen til ulykken er stadig under undersøgelse, men indledende rapporter tyder på, at ingen andre køretøjer var involveret.