Uviklingsministeren kalder Venstre populistisk og uansvarlig

»Det er både populistisk og uansvarligt at spare på fattige mennesker, der ikke kan stemme i Danmark. Venstre mangler at svare på, om det er flygtningene i Syrien, de afghanske skolebørn eller fattige kvinder i Mozambique, der skal betale for skattelettelserne,« siger Christian Friis Bach i en pressemeddelelse.

Han mener, at Venstre mangler en global realitetssans.

»Venstre er ved at udvikle sig til et andedamsparti, der helt mangler globalt udsyn. Når det gælder internationalt engagement rykker Venstre hastigt mod Dansk Folkeparti.«

Christian Friis Bach mener ikke, at en nedskæring på ulandsområdet er den rette vej at gå, selvom Danmark skal kæmpe sig ud af den finansielle krise.

»Vi kommer ikke ud af krisen ved at lukke os inde og lukke verden ude. Vi kommer ud af krisen ved at engagere os i verden og bidrage til at løse verdens store problemer - fra konflikter til klimaforandringer. Det er i den grad til gavn for danske virksomheder og for Danmark,« siger Christian Friis Bach.

»Det er netop væksten i de fattige lande, der kan være med til at trække verden og Danmark ud af den økonomiske krise. Det er netop udvikling og mere stabilitet i verden, der bidrager til sikkerhed og tryghed herhjemme.«

Dagens Gossip