V: Arveafgift ER afgørende for vækstforlig

Forslaget om at afskaffe arveafgiften vil gavne mange danske virksomheder - både små og store. Det vil desuden sikre, at arbejdspladserne bliver i landet.

Det siger Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby, efter, at oppositionen tirsdag udvandrede fra vækstforhandlingerne, da regeringen afviser at afskaffe arveafgiften, når familievirksomheder overdrages mellem generationer.

Venstre står således "i høj grad" stadig fast på deres ønske, siger ordføreren til Ritzau onsdag morgen:

- Der er kommet et samlet udspil fra de tre blå partier til, hvordan man kan bruge de sidste penge, der er til rådighed. Det er jo ikke noget, der vil betyde, at der er noget andet, der ikke kan blive til noget.

Ellen Trane Nørby tilføjer, at der endnu ikke er indkaldt til yderligere møder i forhandlingerne, der nu har varet i snart syv uger.

- Regeringen må jo sige til. Der er kommet et udspil, der kan sikre danske arbejdspladser, og det må regeringen forholde sig til, siger hun.

Efter udvandringen opfordrede statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) til at "skrue ned for dramaet og taktikken" og i stedet vende tilbage til forhandlingerne, der nu er udsat på ubestemt tid på grund af spliden om arveafgiften.

Ifølge Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, findes pengene til arveafgiften - omkring en milliard kroner - allerede inden for de eksisterende budgetter. Derfor vil forslaget ikke trække tænder ud på andre af regeringens ønsker.

Søndag faldt den første del af vækstplanen på plads, hvor man blev enige om at beskære SU og kontanthjælp for derimod at sænke afgifter på sodavand, øl og emballage og genetablere boligjobordningen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip