V-bagland i hårdt angreb på regeringens udlændingepolitik

Skrevet af admin

13/01/2016

Mest læste i dag

Ti medlemmer af Venstre kaster sig i onsdagens udgave af Berlingske ud i et opgør med regeringens håndtering af flygtningekrisen.

Kritikken kommer, efter at blandt andre europaparlamentariker Jens Rohde har forladt partiet i protest.

I et debatindlæg kritiserer de ti Venstre-folk de omstridte annoncer, som blev indrykket i libanesiske aviser i sommer og debatten om beslaglæggelse af asylansøgeres værdier.

De langer også ud efter hastegodkendelsen i november af en lov, der gør det muligt at tilbageholde asylansøgere i mere end tre døgn uden at stille dem for en dommer.

Merete Due Paarup, byrådsmedlem i Kolding Kommune, siger, at hun og de øvrige skribenter gerne vil vise, at der er en "anden side" af partiet end den, der tegnes af regeringen.

- Som kommunalpolitiker bliver jeg tit spurgt, om jeg virkelig mener det samme som Inger Støjberg (udlændingeminister, red.). Og det gør jeg bare ikke altid. Vi er nogle, der mener, at kæden er hoppet af, siger Merete Due Paarup til Berlingske.

Hun mener, at regeringens retorik over for flygtninge skader integrationen.

- Det er ude i kommunerne, vi skal have det her til at fungere. Men hvis vi starter med at svine alt og alle til og med at tale flygtninge ned i et møghul på Christiansborg, bliver det bare svært. Det smitter af helt ned på lokalt plan, siger Merete Due Paarup.

Venstres fungerende politiske ordfører, Jacob Jensen, læser primært partimedlemmernes indlæg som en bekymring for den tone, der gennemsyrer udlændingepolitikken.

- Men selvfølgelig kan vi ikke være enige om al politik. Og vi noterer os klart, hvad der bliver sagt af vores baglandsfolk, fordi de er vigtige.

- Vi tager det også til os i forhold til den måde, vi kommunikerer vores politik, så vi får tegnet det rigtige billede, siger Jacob Jensen til Berlingske.

/ritzau/