V: Ballade i Bispehaven beviser forfejlet ghettoplan

Området var indtil for kort tid siden placeret på regeringens ghettoliste. Men mandag røg Bispehavens ghettostempel med aftalen mellem regeringen, de Konservative og Liberal Alliance om en ny ghettoplan med fem nye kriterier, som ghettoer skal »opfylde«.

Urolighederne, som primært unge mænd fra Bispehaven - efter politiets opfattelse - står bag, illustrerer dog, at de nye kriterier fejler, mener Venstres boligordfører, Louise Schack Elholm (V). Hun peger på, at optrin som disse netop er problemer i flere af de områder, som er røget af ghettolisten. Og det skaber ikke tryghed. Tværtimod.

»Problemet med den nye ghettoliste er, at vi ikke fanger de områder, hvor der er utryghed, og hvor folk ikke tør gå ud om aftenen. Det illustrerer sagen med Bispehaven, hvor der har været bål og brand i gaden, hvor der er blevet kastet sten mod politiet, og 15 er blevet anholdt,« siger Louise Schack Elholm.

Den nye ghettoplan indeholder to nye kriterier ud over kriterier om arbejdsløshed, kriminalitet og antallet af indvandrere og efterkommere. De to drejer sig om uddannelse og indkomst, og for at kunne kalde et område for en »ghetto«, skal det opfylde mindst tre kriterier. Det har betydet, at flere er kommet på listen, mens andre er røget af. Men til trods for at de favner bredt, bør den laves om, lyder det fra Venstre.

»Vi har decideret boligområder, der er sorte huller på landkortet. Her er folk utrygge ved at færdes, og journalister kan ikke tage ud med deres sendevogne, for så bliver de overfaldet. Politiet kan ikke komme derud, og er der brand, er brandfolkene nødt til at have politiet med for at slukke den. Det kan vi ikke leve med, og det skal vi have målrettet en indsats mod og have de områder på ghettolisten,« siger Louise Schack Elholm.

Politiet mener, at uroen i Bispehaven udløber af en aktuel voldssag, hvor en person blev varetægtsfængslet tirsdag. Og selv om politiet har været massivt til stede, bliver de unge ikke inden døre, men udviser ifølge politiet »fjendtlig stemning«.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip