V-folk angriber deres egen Inger Støjberg: Du sparker til verdens flygtninge

Det er under al kritik, når integrationsminister Inger Støjberg (V) vil til at indrykke annoncer i udenlandske aviser om stramninger i dansk asylpolitik for at holde flygtninge fra Danmarks grænser.

Sådan lyder det ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten lørdag fra en række Venstre-folk, hvoraf flere dog ikke ønsker at stå frem med navn.

- Jeg er meget, meget skuffet. Det er en frastødende måde at handle på.

- Vi er i gang med at bygge en mur op omkring os selv og sparker til de flygtninge, der prøver at komme ind, siger Michael Gatten (V), der er medlem af borgerrepræsentationen i Københavns Kommune.

Tidligere i denne uge kunne Jyllands-Posten fortælle om menneskesmuglere, der har hjulpet flygtninge med at sammenligne vilkår og ydelser i EU-lande via detaljerede skemaer.

Men derfra kan man ikke slutte, at Inger Støjbergs forslag om annoncer i internationale medier om stramninger på udlændingeområdet vil få flygtninge til at fravælge Danmark, mener Jens Rohde (V), medlem af EU-Parlamentet.

Han mener, at regeringen bør gå andre veje, hvis den reelt er interesseret i at løse asylproblemerne i Europa.

- Spørgsmålet er, om man ønsker at løse problemerne, eller om man ønsker at leve politisk af dem.

- Man kunne godt ønske sig, at vores minister - inden hun sætter en masse ting i søen og stiller sig op på tv og slår sig på brystet og viser, hvor stærk hun er - tog på feltstudier og rent faktisk så på forholdene i Syrien, Libyen, Grækenland og flygtningelejrene, siger Rohde.

Med annoncekampagnen tegner regeringen et billede af Danmark som "et fremmedfjendsk land", mener Inge Dorte Mandrup, lokalformand for Venstre i Norddjurs Kommune.

- Man sparker nedad. Og man rammer de forkerte, siger hun til Jyllands-Posten.

Det har ikke været muligt for avisen at få en kommentar fra Inger Støjberg, men Venstres integrationsordfører, Marcus Knuth, siger til Jyllands-Posten:

- Venstres politik på dette område kommer ikke til at rykke sig en millimeter.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip