V: Frygt for arbejdsskadekaos er ubegrundet

Skrevet af admin

04/03/2016

Dagens topnyheder

Sagsbehandlingstiderne i Arbejdsskadestyrelsen er alt for lange. I nogle typer af sager tager det 27 måneder at træffe en afgørelse, og det skal der laves om på.

Sådan lyder det fra både en række fagforeninger og regeringspartiet Venstre. Men flere fagforeninger kritiserer det forslag til ændringer i Arbejdsskadestyrelsen, som regeringen ellers mener netop vil bringe sagsbehandlingstiderne ned.

Men Venstres beskæftigelsesordfører, Hans Andersen, afviser kritikken.

- Det er jeg ikke enig i. Det her handler om, at vi skal have nedbragt sagsbehandlingstiden, siger han:

- De senere år har det bestemt ikke lykkedes. Under den tidligere regering var der tre direktørskift og et sagsbehandlingssystem, der brød ned, så man må sige, at der er brug for at gøre noget markant anderledes.

Regeringen vil flytte styrelsens sagsbehandling over i en ny selvejende institution - Arbejdsmarkedets Erhvervssikring - under ATP.

Hvis Arbejdsskadestyrelsens opgaver flyttes til ATP, skal også medarbejderne på sigt flyttes fra deres nuværende arbejdsplads i København til Vordingborg og Haderslev. Og flere fagforeninger frygter, at det vil skabe uro og endnu længere sagsbehandling.

Spørgsmål: Men risikerer man ikke, at organisationsændringerne vil flytte fokus fra sagsbehandlingen?

- Det er derfor, at vi i første omgang fokuserer på at få etableret en bestyrelse og lagt styrelsen ind under ATP. På den korte bane bliver medarbejderne på Østerbro, og så laver vi en grundig analyse af fordele og ulemper ved at flytte medarbejderne.

Spørgsmål: Vil det sige, at de måske skal blive i København?

- Det forventer jeg ikke. Men inden vi træffer den beslutning, skal vi have lavet en grundig analyse af, hvordan vi gør det, siger Hans Andersen.

Hans Andersen påpeger, at Arbejdsskadestyrelsen allerede har fået flere medarbejdere.

- Der er tilført mellem 50 og 100 medarbejdere det seneste halve år. Men de skal også læres op i de relativt komplicerede sager.

Han understreger, at der ikke ændres i lovgivningen om skadelidtes rettigheder og virksomheders pligter. Der er kun tale om organisatoriske ændringer.

Regeringen har ikke opstillet et mål for, hvornår sagsbehandlingstiden skal være bragt ned.

/ritzau/