V: »Gigantisk hykleri« fra Hækkerup

»Det er et gigantisk hykleri, og det er det, fordi regeringen er jo holdt op med at stille krav til forældrene for eksempel om at deltage på arbejdsmarkedet,« siger integrationsordfører Inger Støjberg (V) og uddyber:

»Man er holdt op med at stille krav om, at man skal kunne tale lige så godt dansk, som man skulle tidligere, hvis man vil være dansk statsborger, og at man ikke skal forsørge sig selv - ærligt talt at samfundet og dermed regeringen ikke stiller krav til forældrene. Hvordan i alverden skulle man så forvente, at de stiller krav til deres børn og videreformidler de danske værdier og dansk kultur til dem?« spørger hun.

Karen Hækkerup siger til Berlingske, at flere kommuner skal bruge det såkaldte forældrepålæg, hvor familier kan live trukket i ydelse, hvis de ikke sørger for at holde deres børn væk fra kriminalitet. Men det kan de allerede gøre i dag, og regeringspartierne har tidligere været modstander af selv samme redskab, lyder det fra Venstre.

»Man har tordnet imod forældrepålægget, da VK-regeringen indførte det i sin tid, nu kan jeg forstå, at man går ind for det. Det kan jeg jo kun være tilfreds med, men det er jo noget hykleri at skulle høre på,« siger Inger Støjberg, der ikke giver meget for de initiativer, regeringen lancerer for at styrke forældreansvaret. De handler - udover forældrepålægget - blandt andet om en bedre forebyggende og mere målrettet indsats .

»Der er ikke noget nyt i det, der er ikke noget som helst, som man ikke allerede kan i dag, det her er bare snak,« siger Inger Støjberg.

Dagens Gossip