V: Hold jer langt fra borgerkrigen i Syrien!

»Min sympati for bandemedlemmer ligger på et meget lille sted, og jeg har svært ved at se, hvad man overhovedet skal foretage sig i borgerkrigen Syrien. Den skal man holde sig langt væk fra,« siger Karsten Lauritzen (DF).

PET har tidligere advaret mod at deltage i konflikten i Syrien, da man kan gøre sig skyldig i overtrædelse af dansk terrorlovgivning.

»Derfor har jeg også en forventning om, at de ansvarlige myndigheder vil sikre sig det bevismateriale, der er, når man har sådan en mistanke her. Og hvis der er basis for rejse en straffesag efter straffeloven eller terrorparagraffen, så vil den blive rejst over for den pågældende person,« siger Karsten Lauritzen.

Journalisten Nagieb Khaja har filmet Store A, der er kendt som leder af banden på Blågårds Plads i København, i Syrien, hvor bandelederen greb til våben for at kæmpe for Ahrar al-Sham.

En forseelse, der kan sende Store A på kant med den danske terrorlovgivning.

»Nogle af de folk, der rejser derned og er en del af oprørshæren, kæmper for nogle demokratibegreber, der ligger meget langt væk fra en dansk demokratiforståelse. Derfor bliver vi nødt til at tage nogle forholdsregler, hvilket jeg også tror, at de relevante myndigheder gør,« siger Karsten Lauritzen.

Retsordføreren mener, at det faktum, at deltagelse i konflikten i Syrien alene kan være et brud på terrorlovgivningen, bør afskrække folk fra at drage til Syrien. Og det er endnu et virkemiddel, der ifølge Karsten Lauritzen bør få folk til at tænke sig om en ekstra gang, inden de booker flybillet til Tyrkiet for at tage over grænsen til Syrien og slås.

»Hvis man rejser ud og begår ulovligheder i udlandet og vender tilbage og udgør en samfundsrisiko, så kan man miste ens opholdsgrundlag. Så man skal tænke sig voldsomt om, inden man rejser til Syrien og deltager i en borgerkrig, der foregår på meget brutal vis,« siger V-ordføreren.

Dagens Gossip