V kalder uenighed i blå blok for en styrke

Dansk Folkeparti vil ikke lægge stemmer til nulvækst i det offentlige. Liberal Alliance ønsker omvendt at reducere væksten.

Men disse modsatrettede krav ser det altoverskyggende parti i blå blok, Venstre, ikke som noget problem i forhold til at finde fælles fodslag, hvis magten skulle skifte side efter næste valg.

Tværtimod.

Venstre ser derimod uenigheden som en del af styrken i blå blok, siger Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby.

- Vi har ikke nogen ambition om, at de fire borgerlige partier skal smelte sammen til et parti, siger hun.

- Vi ser en styrke i, at vi har en meget stor mængde af fælles gods, men det er jo ikke sådan, at vi er enige om alting. Vi har hver vores mærkesager, og jeg tror sådan set også, at det er det, der er styrken, at vi hver især er med til at supplere hinanden.

Udmeldingen kommer efter, at Dansk Folkeparti på sit årlige sommergruppemøde har understreget, at partiet ikke kommer til at lægge stemmer til Venstres ønske om nulvækst i det offentlige frem mod år 2020.

I stedet ønsker partiet, at de offentlige budgetter skal vokse med 0,8 procent, hvilket kun Enhedslisten kan bide skeer med i Folketingssalen.

Spørgsmål: Dansk Folkeparti siger, at de ikke vil lægge stemmer til jeres politik. Hvorfor siger I så ikke bare klart i dag, at de også kan glemme alt om deres politik om en vækst på 0,8 procent?

- Vores udgangspunkt er at have et offentligt udgiftstop. Vi ønsker at prioritere pengene på at skabe arbejdspladser. Det handler om, at vi fremover bruger de penge, vi har i den offentlige sektor mere effektivt. Det er vores udgangspunkt.

Spørgsmål: Men I har vel en rød linje, som I ikke krydser. Kan du slet ikke afvise at gå med på de 0,8?

- Vores udgangspunkt er et offentligt udgiftsstop, fordi vi vil bruge ressourcerne på at skabe danske arbejdspladser. Det sætter vi over andet, og så er der andre partier, der vægter anderledes, siger Ellen Trane Nørby.

Spørgsmål: Jeg prøver at finde jeres røde linjer her. DF kræver 0,8, Liberal Alliance vil den modsatte vej. Det er immervæk en forskel?

- Vi har et andet udgangspunkt end Dansk Folkeparti på det her område, det er der ikke noget nyt i, fastslår Venstres politiske ordfører.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip