V kritiserer regeringen efter nedjustering af vækst

Mærkværdigt, mener Venstres finansordfører, Peter Christensen (V).

»Det er helt mærkværdigt, at regeringen overrasker ved at komme med yderligere en nedjustering af økonomien for i år, når vi lige har hørt en statsminister proklamere, at det går bedre i Danmark. Det stritter jo i hver sin retning, at når regeringen taler om, hvad den håber og tror, så går det godt. Men når vi så ser sort på hvidt, hvordan dansk økonomi har det, så er vi oppe på den tredje nedjustering inden for et år,« siger Peter Christensen.

Der er ingen tvivl om, at det påvirker Danmark, at Europa stadig har det svært, men det er ikke en undskyldning for regeringen, mener han.

»Det problematiske ved, at regeringen har mistet overblikket over dansk økonomi, er, at man ikke får truffet de beslutninger, som situationen kræver. Da regeringen sad og lavede finansloven med Enhedslisten, var det mens, man håbede, at væksten ville blive 1,2. Og nu med den tredje nedjustering nærmer vi os jo noget, der er tæt på nul,« siger Peter Christensen.

I Venstre mener man, at den rette vej til øget vækst er at understøtte jobskabelsen og lette byrden for virksomhederne.

»Nu frygter vi, at finansloven for 2014 igen vil blive indgået med Enhedslisten, hvor man sidder og tilrettelægger en økonomisk politik med nogle store forventninger til, at det hele nok skal gå godt,« siger finansordføreren.

Allerede i foråret kunne regeringen konkludere, at det ikke stod så godt til med væksten som forventet, og derfor blev den vurderet til 0,5 procent, hvilket var 0,7 procent lavere end de 1,2 procent, den ellers var sat til i december 2012.

Den lave vækst blev i maj begrundet med, at den danske økonomi var kommet dårligt ind i år 2013. Men nu må regeringen altså atter se i øjnene, at det ikke er gået så godt i 2013 som antaget.

Derimod ventes det ifølge Børsen, at regeringen vil fastholde, at der venter bedre tider i 2014, hvor øgede offentlige anlægsinvesteringer forventes at hjælpe væksten på vej.

Dagens Gossip