V lader sig ikke presse af svensk melding om grænsekontrol

Truslen om terror har fået Sverige til at forlænge grænsekontrollen i landet til 11. december.

Og den svenske regering anbefaler Danmark også at indføre grænsekontrol "for at tage ansvar".

Men i Danmark holder Venstre-regeringen fast og lader sig ikke diktere af svenskerne.

Danmark følger ikke Sveriges opfordring, siger Venstres politiske ordfører, Jakob Ellemann-Jensen.

- Jeg kan godt forstå svenskernes melding, for de ser nu konsekvenserne af den politik, Sverige har kørt.

- Selvfølgelig vil det være nemmere og mere bekvemt for svenskerne, hvis vi indførte grænsekontrol i Danmark, så alle de titusindvis af mennesker, som Sverige har tiltrukket på grund af deres udlændingepolitik, i stedet for bliver i Danmark.

- Vi kan vende den om og sige, at Sverige skal holde op med at føre en politik, som tiltrækker så mange mennesker, som den gør, siger Jakob Ellemann-Jensen til Ritzau.

Venstres støttepartier, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og De Konservative, har alle talt for en grænsekontrol i Danmark på grund af flygtninge- og migrantkrisen i Europa.

DF's udenrigsordfører, Søren Espersen, begriber ikke, at regeringen fortsat tøver.

- Vi kontrollerer ikke folk, der kommer sydfra, og vi aner ikke, hvem der går rundt i vores land.

- Vi har ikke en jordisk chance for at afsløre, hvis der i Danmark er folk, som er på en eftersøgningsliste rundt omkring i Europa. Det er svært at forstå, at regeringen bliver ved med at sidde på hænderne.

- Det er en hån mod det danske folk, at Danmark ikke har en grænsekontrol. Vi er stort set det eneste land, hvor der ikke foretages noget som helst ved grænserne, siger Espersen til Ritzau.

Espersen forudser, at regeringen skifter mening efter 3. december, når danskerne har været til folkeafstemning om EU-retsforbeholdet.

- Man har på fornemmelsen, at vores regering bare går og lurepasser indtil 3. december. Regeringen og Socialdemokraterne er hundeangst for, at det her vil have noget med valgkampen at gøre, siger Espersen.

Mens både Venstre og Socialdemokraterne anbefaler et ja 3. december, er DF på nej-siden.

Jakob Ellemann-Jensen afviser ikke, at der på et tidspunkt kommer grænsekontrol i Danmark, men i den nuværende situation er det trods asylpresset ikke nødvendigt.

/ritzau/

Dagens Gossip