V: Mette Frederiksen skal redegøre for misvisende svar

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) skylder ifølge Venstre en forklaring på, hvorfor hun flere gange overhørte advarsler om en for positiv udlægning af et forskningsprojekt om at komme sygefravær til livs.

Venstres arbejdsmarkedsordfører Hans Andersen kræver en redegørelse fra ministeren og vil desuden have ministeren til at forklare sig i et samråd om sagen.

- Jeg synes, det er en alvorlig sag, når ministeren taler mod bedre vidende. Hun bruger en konklusion fra rapporten, selvom hun flere gange er blevet gjort opmærksom på, at den er mangelfuld, siger han.

- Hun overhører eksperters advarsler og bringer ikke den nye viden, hun får, videre til folketinget, og det er kritisabelt, siger Hans Andersen.

Ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten onsdag har beskæftigelsesminister Mette Frederiksen blandt andet forsvaret reformer på arbejdsmarkedet med henvisning til resultaterne fra forskningsprojektet "Tilbage til arbejde".

Men projektet viser ikke det, som ministeren har påstået, fastslår eksperter i avisen, og det medfører massiv kritik af Mette Frederiksen for at have misinformeret Folketinget.

Mette Frederiksen erkender i Jyllands-Posten, at hun har givet upræcist svar. Hun skrev i et svar til Folketinget at "en af forsøgets hovedkonklusioner er, at en tidlig indsats bidrager til at reducere længden af sygefraværet".

Men hun skulle have skrevet, at en tidlig indsats "kan bidrage", lyder forklaringen.

- Vi skal jo have af vide, hvorfor hun bevidst har tilsidesat gentagne advarsler om, at de konklusioner ikke kunne bruges til at give de svar, som ministeren har givet. Hvorfor har ministeren fastholdt de for positive konklusioner.

- De svar skal ministeren give i en redegørelse og i et kommende samråd, siger Hans Andersen.

Også Enhedslistens arbejdsmarkedsordfører Christian Juhl (EL) vil ifølge kalde Jyllands-Posten kalde ministeren i samråd.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip