V: Mobberes forældre skal kunne trækkes i børnecheck

Skrevet af admin

01/06/2015

Dagens topnyheder

Forældre til børn, der mobber andre, skal i langt højere grad end i dag stilles til ansvar for deres børns adfærd.

Sådan lyder budskabet fra Venstres politiske ordfører Inger Støjberg ved præsentationen af, hvilken politik for børn og unge, partiet går vil valg på.

- I alleryderste konsekvens mener vi faktisk, at man skal kunne bruge forældrepålægget, altså trække i børnechecken, hvis ikke mobbernes forældre afhjælper mobningen, siger Inger Støjberg.

- Jeg synes, det er et meget væsentligt punkt, for jeg ved det er noget, der fylder meget for børnene.

Venstre ønsker, at mobning bliver "tydeliggjort" i lovgivningen. Ifølge Inger Støjberg er der slet ikke lovgivning om emnet i dag.

- Vi synes, det er på tide at få klargjort, hvem der har ansvaret for at stoppe den mobning, der foregår rundt omkring på skolerne. Det nytter simpelthen ikke, at der ikke bliver placeret et ansvar, siger Inger Støjberg.

Hun mener, at mobning har ændret karakter de senere år, i og med at børn og unge har mobiltelefoner, og ikke kun bruger sms'er og sociale medier til at lave legeaftaler.

Støjberg fremhæver en pige ved navn Malou, som hun kender. Malou bliver ifølge Inger Støjberg blandt andet mobbet i sms-beskeder, der giver udtryk for, at ingen ville savne hende, hvis hun døde.

- Det bliver vi nødt til at tage alvorligt, for det handler både om indlæring, og om, at man ikke har en god barndom, siger Inger Støjberg.

Dansk Folkeparti er ikke umiddelbart med på ideen om at straffe mobbernes forældre økonomisk.

- De familier er formentlig ret belastede i forvejen, så der er mere brug for, at de får noget hjælp. Og så skal skolerne have en mobbepolitik, som de håndhæver, siger partiets uddannelses- og forskningsordfører Jens Henrik Thulesen Dahl.

Skal der være tale om en sanktion, skal den ramme barnet, der mobber - ikke forældrene, mener Jens Henrik Thulesen Dahl

- Det kan være, at mobberen skal flyttes til en anden klasse, så det ikke er den, der bliver mobbet, som må flytte, siger han.

En undersøgelse viste ifølge Undervisningsministeriet i 2013, at omkring 16 procent af eleverne i de ældste klasser var blevet mobbet inden for to måneder.

/ritzau/