V og DF: Indvandrere risikerer at blive en »byrde«

Sådan lyder kritikken fra Dansk Folkeparti og Venstre.

Udmeldingen kommer, efter at nye tal fra Udlændingestyrelsen viser en fordobling i antallet af ansøgninger om permanent opholdstilladelse fra 2011 til 2012.

»Hvis de mennesker, der får opholdstilladelse ikke kan bidrage til samfundet, bliver det en byrde for Danmark. Det her er jo ikke flygtninge eller forfulgte,« siger integrationsordfører for Venstre, Inger Støjberg (V).

Integrationsordfører Martin Henriksen (DF) drager den konklusion, at flere med anden etnisk baggrund vil komme til Danmark.

»Lur mig om ikke det her betyder, at der kommer flere til Danmark. Regeringen skal være ærlige og sige, at flere ender med at blive danske statsborgere - og det på lempeligere vilkår end tidligere,« siger Martin Henriksen, der håber, at regeringen vil være med til at stramme op på udlændingepolitikken.

»Det bedste ville være, hvis regeringen vil være med til at stramme op,« siger han.

På to år er antallet af ansøgninger fra udlændinge, der søger om en permanent opholdstilladelse i Danmark, fordoblet. På de første fem måneder af 2013 er antallet af afgjorte sager oppe på 4.000 - det svarer til 70 procent af de afgjorte sager i hele 2012.

Kontorchef i Udlændingestyrelsen, Merethe Nord Philip, forklarer, at stigningen er kommet, efter at VK-regeringens pointsystem, der trådte i kraft i marts 2010, blev afskaffet sidste år.

»Lovændringen trådte i kraft 1. juli 2012 og medførte samme måned en firdobling i antal ansøgninger i forhold til normalt niveau. Antallet lå ved årsskiftet på omkring det dobbelte af det normale, og det er stadig på et relativt højt niveau,« udtaler hun i en skriftlig kommentar til Berlingske Nyhedsbureau.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra justitsminister Morten Bødskov (S).

Dagens Gossip