V og DF: Send kriminelle hjem som i Norge

Sidste år hjemsendte Norge 52 kriminelle udlændinge i stedet for at lade dem afsone i norske fængsler.

I samme periode hjemsendte Danmark to kriminelle fanger til afsoning i hjemlandet.

Det tal kommer justitsminister Morten Bødskov (S) formentlig til at høre flere gange lørdag og søndag, hvor han forhandler om en ny flerårig aftale om Kriminalforsorgen med Enhedslisten og de borgerlige partier.

I forhandlingens slutspurt slår de borgerlige partier nu fast, at en del af finansieringen af aftalen skal findes ved at sende udenlandske kriminelle hjem.

- Hvis man kunne hjemsende østeuropæiske kriminelle som i Norge, vil vi få frigjort 50 pladser. Og i Danmark er der 400 til 500 udenlandske fanger, som kunne komme i betragtning, siger Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup.

Regeringens mål med aftalen er at finde penge til 200 nye fængselspladser. Samlet set vil regeringens udspil koste 1,75 milliarder kroner. Og det skal de udenlandske fanger være med til at betale for, siger Venstres retsordfører, Karsten Lauritzen.

- Regeringen må lægge måltal og en politisk målsætning på bordet. Det er et kardinalpunkt for os, siger Karsten Lauritzen.

Han fastslår, at Venstre, Dansk Folkeparti og De Konservative ikke kan afgøre, hvor mange pladser der kan frigøres ved at sende flere fanger hjem - det bør regeringen gøre:

- Der er et væsentligt potentiale og rigtig, rigtig mange penge at spare, siger Karsten Lauritzen.

Peter Skaarup opfordrer Morten Bødskov til allerede nu at bestille plads på fly til blandt andet Rumænien og Letland, som har mange statsborgere siddende i danske fængsler for at få bilaterale aftaler om hjemsendelse i stand med landenes regeringer.

Dansk Folkeparti vil også have mere styr på sikkerheden, så det ikke længere vil være muligt for varetægtsfængslede at få smidt mobiltelefoner over fængselsmuren eller råbe til personer uden for fængslerne.

- Varetægtsfængslede må ikke kunne kommunikere, så de kan påvirke medsammensvorne. Det mangler der penge til i regeringens oplæg, men det mener jeg, er et must, siger Peter Skaarup.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip