V og K holder fast i bevægelse som en del af folkeskolen

Sådan lyder det samstemmende fra de borgerlige partier på vej til onsdagens forhandlinger om folkeskolen.

»Vi vil bruge denne her reform til at styrke fagligheden og undervisningen i skolen, så børnene får styrket deres kompetencer og bedre kan klare sig i livet, og så det her samfund bliver mere konkurrencedygtigt, så vi kan bevare velstanden,« siger de Konservatives formand, Lars Barfoed (K), der fra starten har tordnet mod den aktivitetstid, som regeringen lagde op til i sit udspil.

For Venstre er det vigtigt, at det hele har et fagligt sigte.

»Det vigtige for os er, at timerne har et læringsmål i forhold til, at man når de høje ambitioner, vi har. Vi har ikke noget imod moderne undervisningsformer, man må gerne både lave udeundervisning og aktiviteter undervejs, men det skal have et formål,« siger næstformand Kristian Jensen (V).

Som det ser ud nu, er det lykkedes de borgerlige at få regeringen til at droppe aktivitetstiden, men det er ikke ensbetydende med et farvel til bevægelse og motion i folkeskolen, understreger de to forhandlere.

I VK-regeringens folkeskoleudspil fra 2010 står der da også, at det »vil gavne indlæringen, når der i løbet af skoledagen bliver bedre plads til, at man kan veksle mellem undervisning, leg og fysisk aktivitet«, og det har ikke ændret sig, lyder det.

»Vi har holdt fast i, at bevægelse skal være en del af skoledagen. Derfor foreslår vi også mere idræt i folkeskolen. Vi så gerne en times idræt om dagen, så det holder vi sådan set fast i,« siger Lars Barfoed.

Kristian Jensen bakker op.

»Vi mener stadig, at bevægelse skal være en del af folkeskolen. Bevægelse, motion og idræt fremmer indlæringsevnen, så det står vi stadigvæk på«.

Spørgsmål: Hvorfor skal aktivitetstimerne så ud?

»Aktivitetstimer forstået som timer, der er løsrevet fra den almindelige læring, kan vi ikke leve med i Venstre. Vi vil have, at den tid, man bruger i folkeskolen, fører frem mod et højt fagligt niveau«.

Spørgsmål: Hvad vil I have i stedet for aktivitetstimer?

»Vi vil have, at det er timer, der har rod i moderne undervisningsmetoder med det mål at højne det faglige niveau. Det er det, der er kernen i hele vores ønske. Det er at få et højt, fagligt niveau også ved at modernisere undervisningsformerne.«

Spørgsmål: Men det kunne man vel også med de aktivitetstimer, som regeringen lagde op til?

»I forhold til det, vi så fra starten af, var der en løsrivelse fra det faglige niveau i forhold til det, der lå på aktivitetstimerne, og derfor har vi sagt, at det skal ændres«.

Onsdagens forhandlinger ventes at fortsætte frem til klokken 15.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip