V og K: Tiltrængt, at det faglige niveau styrkes

Vil du være håndværker, frisør eller anlægsgartner. Eleverne på erhvervsuddannelserne skal i fremtiden bestå dansk og matematik med et 2-tal i folkeskolen for at blive optaget på erhvervsskolerne.

Det faglige niveau højnes, og det ligger de borgerlige partier Venstre, De Konservative og Dansk Folkeparti på sinde.

- Reformen styrker det faglige niveau på erhvervsuddannelserne og vil forhåbentlig gøre det mere attraktivt for de unge at vælge en erhvervsuddannelse.

- Det er rigtigt godt, at vi nu indfører optagelseskrav på erhvervsuddannelserne, sådan at eleverne skal have bestået dansk og matematik for at blive optaget, siger Venstres uddannelsesordfører Peter Juel Jensen.

- Det betyder, at eleverne har bedre forudsætninger for at gennemføre en erhvervsuddannelse, og det skal sikre, at færre falder fra den uddannelse, de begynder på, siger han.

De Konservatives uddannelsesordfører Lene Espersen siger, at reformen er tiltrængt, og forhåbentligt får flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse fremfor gymnasiet.

- Dansk erhvervsliv efterspørger mange og dygtige unge, der har en erhvervsuddannelse. Den efterspørgsel er vi kommet i møde med den her aftale, som i den grad styrker fagligheden, siger Lene Espersen.

Dansk Folkepartis uddannelsesordfører Alex Ahrendtsen sige, at reformen er første skridt til at erhvervsuddannelserne i femtiden bliver kernen i det danske uddannelsessystem.

- For alt for mange unge er det spild af tid først at tage en gymnasial uddannelse. Vi har brug for unge med en erhvervsfaglig uddannelse, det er der jobbene er i fremtiden, siger Alex Ahrendtsen.

Sammen med De Konservatives Lene Espersen peger Dansk Folkepartis Alex Ahrendtsen på, at reformen giver de unge mulighed for, at tage en EUX-uddannelse, som er et miks af gymnasiale og praktiske fag, og dermed sikre flere unge på erhvervsskolerne en mulighed for at læse videre.

/ritzau/

Dagens Gossip