V og S er klar til at lade F-16-fly bombe IS i Syrien

I øjeblikket er de hjemme på pause, men når de danske F-16-fly igen er klar til at komme på vingerne, er det meget sandsynligt, at de vil blive sat til at bombe Islamisk Stat i Syrien.

Sådan lyder meldingerne fra både Venstre og Socialdemokraterne, der begge anser konflikten med IS for at være optrappet efter fredagens angreb i Paris, hvor mindst 129 personer har mistet livet.

Hidtil har Danmark kun kæmpet mod IS i Irak på invitation fra den irakiske regering. Siden har nogle af Danmarks koalitionspartnere udvidet aktionen til også at omfatte IS i Syrien, og det er det skridt, både Venstre og Socialdemokraterne er klar til at tage.

- Siden terrorangrebet i Paris i fredags har verden desværre forandret sig til det meget værre, og derfor er vi nu i direkte krig mod Isil (en anden betegnelse for Islamisk Stat, red.). Derfor er det vigtigt, at vi rammer dem, hvor end de er, siger Michael Aastrup Jensen, udenrigsordfører for Venstre.

Samme melding kommer fra Socialdemokraternes politiske ordfører, Nicolai Wammen.

- Det er klart for enhver, at vi står over for en stærk og farlig fjende, som ikke lægger skjul på, at den planlægger yderligere angreb mod Vesten. Derfor er der brug for, at vi i fællesskab med vores allierede kan slå endnu hårdere ned på terroristerne, siger Wammen.

IS har erklæret at stå bag angrebene i Paris, og mandag har gruppen udsendt en video, hvor den specifikt truer de lande, der bomber dens bastioner i Syrien.

Hverken S eller V mener dog, at terrortruslen mod Danmark vil ændre sig, hvis Danmark også begynder at bombe IS i Syrien.

- Lige meget hvad er vi en frontnation i kampen mod Isil. Vi kan ikke gemme os, og derfor gælder det om at fjerne dem fra jordens overflade så hurtigt som muligt, siger Aastrup Jensen.

I første omgang må politikerne dog væbne sig med tålmodighed. De danske kampfly er nemlig langt fra i kampform.

F-16-flyene er netop blevet trukket hjem fra missionen, fordi de slog revner, og flymekanikerne ikke kunne holde dem flyvende. Og der vil gå måneder, før de er klar til at bombe igen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip