V og S i kor: En god måling for os

Det seneste år har Socialdemokraterne og resten af den røde blok hentet lidt ind på Venstre og de øvrige blå partier, som dog fortsat står til en solid valgsejr.

Det viser Voxmeters sidste meningsmåling i år, og på den baggrund melder de politiske ordførere fra Venstre og Socialdemokraterne sig begge godt tilfredse med status på vej ind i 2014.

- Alt i alt er det jo en rigtig god måling. Ikke bare for Venstre, men for hele blå blok. Vi står jo markant højere end valgresultatet sidste gang, hvor vi også gik frem. Så jeg synes sådan set, det er en rigtig god måling at gå på juleferie og nytår med, siger Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby.

Venstre cementerer i den nye måling partiets status som Danmarks største, selvom Venstre i det forgangne år har tabt flest vælgere af alle. For et år siden stod Venstre til 31,8 procent af stemmerne, mens den nye måling viser 28,6 procent.

- 2013 har været et år med både op- og nedture. Vi har cementeret vores position, som et oppositionsparti, der tager ansvar. Men jeg tror ikke, du kan finde en eneste Venstre-mand eller kvinde, som ikke gerne ville have været foruden de måneder, vi havde i efteråret, hvor der var fokus på alt andet end Venstres politik, lyder Trane Nørbys status, over året der gik.

Socialdemokraternes politiske ordfører, Magnus Heunicke, er også overordnet tilfreds med årets sidste Voxmeter-måling efter et 2013, som med Heunickes ord "har været et godt år for os, fordi det har været et godt år for Danmark".

- Når man ser på blokkene, så har vi fremgang, og jeg kan også se, at vi socialdemokrater har større fremgang. Det er jeg selvfølgelig glad for, men jeg er også ydmyg over for det, siger Heunicke.

Socialdemokraterne er gået 2,3 procentpoint frem det seneste år. Men Heunicke erkender, at fremgangen ikke har været stor nok til at indhente oppositionens forspring, som målt i mandater lyder på 94-81 i blå bloks favør.

Heunicke har dog opskriften klar til det kommende år, og den er lige til: Mere af det samme.

- Vi fastholder vores kurs, for det er det, der er det rigtige for Danmark. Så må danskerne, når valgdatoen kommer engang, og vi er jo kun lidt mere end halvvejs gennem valgperioden, vurdere, om de ikke er enige i, at vi er et langt bedre sted, end dengang Lars Løkke Rasmussen var statsminister, siger han.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip