V om nye asyltal: Regering slækker på udlændingepolitik

Skrevet af admin

22/01/2015

Mest læste i dag

Regeringen må indtil videre se i vejviseren efter et ja til et lovforslag, der skal stramme reglerne for opholdstilladelser og familiesammenføringer for personer, der ikke er individuelt forfulgte, men flygter fra en borgerkrig som den i Syrien.

Venstre tvivler på, at stramningerne holder asylansøgerne fra Danmark, sådan som Socialdemokraterne siger, efter at nye tal viser, at der kom godt 15.000 flygtninge til Danmark sidste år mod de forventede 20.000.

Ifølge Inger Støjberg forventer regeringen dog fortsat, at der kommer 20.000 asylansøgere i 2015, og det kommer til at koste omkring 9,2 milliarder kroner.

- Man kan ikke fortænke den enkelte asylansøger i at komme til Danmark, det havde jeg også gjort. Men regeringen har slækket på dansk udlændingepolitik og i særlig grad gjort de økonomiske vilkår for personer med opholdstilladelse i Danmark markant bedre, siger Inger Støjberg, Venstres politiske ordfører.

- Lovforslaget er en meget, meget lille opstramning. Men lovforslaget er ikke godt nok belyst. Det kan godt være, at man udskyder familiesammenføringen et år, men hvad vil det få af konsekvenser i virkelighedens verden.

Inger Støjberg afviser, at Venstre trækker vedtagelsen i langdrag.

- Det er ikke tilfældet. I Venstre er vi interesseret i stramninger på udlændingeområdet, men det nytter ikke at gennemføre lovgivning med bind for øjnene. Derfor har vi stillet en række spørgsmål til regeringen, siger hun.

Udlændingestyrelsen opgjorde torsdag, at det samlede antal asylansøgere, der kom til Danmark i 2014, er 14.815. Det er færre end de op mod 20.000, som regeringen tidligere forventede.

Ole Hækkerup, Socialdemokraternes politiske ordfører, mener, at en af grundene til at tallet er godt fem tusind lavere end den seneste prognose, er den stramning af reglerne, som regeringen har lagt frem.

- Lovforslaget har en effekt, og nu bør Venstre bakke op om det, så det kan vedtages, sagde Ole Hækkerup tidligere torsdag.

/ritzau/