V opfordrer K til at bryde skoleforlig

Sådan lyder det fra Venstres undervisningsordfører, Karen Ellemann (V).

»Det er klart, at det er en første prioritet at få de Konservative med i forliget. Men jeg vil samtidig appellere til, at de ikke forhindrer os i at lave en ny aftale. Det er indlysende, at vi gerne ser, de bryder forliget, hvis vi ikke kan nå til enighed,« siger hun.

Uden de Konservative kan de øvrige forligspartier - Socialdemokraterne, SF, de Radikale, Venstre og Dansk Folkeparti - ikke lave en reform på denne side af et valg. Men det er muligt, hvis de Konservative selv vælger at bryde forliget.

De Konservative vil ikke tilslutte sig reformen, så længe den indfører obligatoriske lektiecaféer og - set med partiets øjne - meget lange skoleuger. Men det er umuligt både at indføre engelsk fra 1. klasse, daglig bevægelse i skoletiden og fremmedsprog tidligere end i dag, uden at man indfører flere timer, påpeger Karen Ellemann.

Hun undrer sig over, at den tidligere regeringspartner står så stejlt i forhandlingerne. Tidligere har Venstre og de Konservative været enige, fremhæver hun.

»Det er - for at sige det mildt - meget mærkeligt og trist. Og det er ærgerligt, at retorikken har udviklet sig, som den har. Vi har været meget gode til at samarbejde frem til nu. Vi var enige, da vi var i regering,« siger hun.

Karen Ellemann understreger, at hun håber, de Konservative med møde op til fredagens forhandlinger i forligskredsen.

»Jeg nærer et håb om, at Det Konservative Folkeparti vil se, hvad der er lavet fra klokken 14 til 23 i går, efter de havde forladt forhandlingerne. Så kan det være, de kan se sig selv i noget af det nye, vi er nået frem til,« siger hun.

Karen Ellemann ønsker ikke at uddybe, hvilke nye elementer partierne er nået frem til.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip