V-ordfører: Ole Hækkerup tænker som en betonsocialist

»Ole Hækkerup tænker som en betonsocialist. For hvis man ikke har en kæmpe pose penge til politiet - og det har Socialdemokraterne mig bekendt ikke - og hvis man ikke er villig til at tænke i nye løsninger, så risikerer man, at politiet ikke kan løse deres kerneopgaver i de kommende år,« siger Karsten Lauritzen og tilføjer:

»Hvis det er liberalisme på speed, så har den tidligere socialdemokratiske regering i Sverige været på speed i lang tid. I Sverige står private aktører for bevogtningen af politistationer, og i en lang række andre europæiske lande er det fangetransport, som private aktører står for. I Danmark har vi bare ikke taget det skridt,« siger Lauritzen, der også nævner politiets papirarbejde som en opgave, der ville kunne varetages af andre end politiet selv.

Ole Hækkerup er overrasket over Venstres begejstring for udlicitering. Han mener, det er »helt håbløst« at overdrage myndighedsopgaver til private virksomheder.

»Forslaget om udlicitering har den konsekvens, at man vil komme til at fyre politifolk, fordi man vil få udgifter til eksterne aktører og dermed udgifter til flere ansatte end det antal, vi i dag har ansat til opgaverne, og det vil skabe større utryghed for den enkelte borger i Danmark,« siger Ole Hækkerup.

Karsten Lauritzen afviser, at udlicitering vil betyde fyringer i politistaben.

»Der er ikke nogen fyrings- eller spareøvelse i det her. Det handler om, at vi skal have ressourcerne til at strække længere, så vi kan få løst flere opgaver. Jeg tror bestemt, der et besparelsespotentiale,« siger V-ordføreren.

Forslaget om udlicitering af politiopgaver kommer oprindeligt fra Liberal Alliance, der i dagens Jyllands-Posten erklærer sig parat til at give private virksomheder lov til at stå for både fangetransport af indsatte mellem fængsler og domstole, fartkontroller og opklaring af indbrud.

Dagens Gossip