V-ordfører: Vi fortjener mere anerkendelse fra vælgerne

Trods kun 34 mandater og en flygtninge- og migrantkrise, som gang på gang har udfordret statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), så er Venstre-regeringen ikke blevet straffet af vælgerne.

Det viser den seneste måling, som Voxmeter har foretaget for Ritzau.

Venstre står i målingen til at få 19,0 procent af stemmerne mod 19,5 procent ved valget. Begge de to tal er dog elendige for Venstre, som under Anders Fogh Rasmussen kunne trække helt op omkring 30 procent af stemmerne.

Politisk ordfører Jakob Ellemann-Jensen mener, at regeringen har håndteret flygtningekrisen godt og faktisk mangler at få anerkendelse for håndteringen.

- Den ansvarlighed og handlekraft, regeringen har vist indtil videre, vil blive belønnet på den lange bane. Vi mangler at se konsekvenserne af vores politik, og så vil det rykke, siger han med henvisning til de mange asylstramninger, der er lavet.

- Jeg er altid overrasket over meningsmålinger, hvor Venstre ikke går frem. Det synes jeg, at vi burde på grund af vores håndtering af flygtningekrisen.

- Jeg mener, at vi har fortjent mere anerkendelse, men jeg tror, at det er kommet bag på mange, hvor hurtigt regeringen er kommet i arbejdstøjet og har rullet sin politik ud, siger Ellemann-Jensen.

I forhold til valgresultatet står blå og rød blok i den nye måling præcis samme sted som ved valget: Blå blok får estimeret 90 mandater, mens rød blok får 85.

Udsvingene i målingen ligger samtidig inden for den statistiske usikkerhed, så der er reelt tale om et uændret styrkeforhold.

Foruden flygtningekrisen og aftalen om den første svære finanslov genoplivede den nu tidligere forsvarsminister Carl Holst også V-toppens værste troværdighedsmareridt, men det har ifølge målingen heller ikke skadet Venstre betydeligt.

I Voxmeters måling står Socialdemokraterne fortsat til at blive Folketingets største parti med 26,2 procent af stemmerne, mens Dansk Folkeparti fortsat er det største parti i blå blok med 22,0 procent af stemmerne.

/ritzau/

Dagens Gossip