V overlader trygt løsning på soldatersnyd til Forsvaret

»Vi har både et ansvar over for den enkelte, men også for deres familie, venner, kærester og koner, og derfor skal vi sikre, at dem, vi udsender, har de bedste forudsætninger overhovedet for at deltage i internationale missioner. Derfor regner jeg også med, at Forsvaret løbende ser på, hvordan man kan tilpasse de test, man laver for, at soldaterne er bedst muligt forberedte. Det er jeg helt tryg ved, at de gør,« siger Troels Lund Poulsen.

Hans kommentar kommer efter, at en rapport fra Forsvarsministeriet har slået fast, at fastansatte soldater snyder i den psykiske test, så de trods mentale udfordringer alligevel kan sendes i krig.

»Vi må forsøge at undgå, at vi kommer til at udsende soldater i international tjeneste, der bagefter får større problemer, end hvad godt er. Det er klart, at har man udfordringer, er vi nødt til at være opmærksomme på det, inden de bliver påført endnu større psykiske problemer,« siger Venstres forsvarsordfører.

Forsvaret vil i løbet af 2014 udvikle nye metoder for at undgå, at der kan snydes med resultatet. Og frem til da må man fortsætte samme procedure som i dag, mener Troels Lund Poulsen.

»Man har løbende forbedret de test, der er for udsendelse af soldater - både da man udsendte til Balkan, men også til Irak og Afghanistan. Man må lære af de erfaringer, man har gjort sig, og det føler jeg mig tryg ved, at man har gjort. Nu må vi også give Forsvaret lidt tid til at se på, hvordan man kan gøre det endnu bedre,« siger han.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip