V-profil bekymret for salg af Dong-andel til omstridt firma

Skrevet af admin

25/01/2014

Dagens topnyheder

Det kan godt være, at det alligevel ikke er nogen god idé at, at regeringen, De Konservative og Venstre har tænkt sig at sælge en del af Dong Energy til amerikanske Goldman Sachs, der er udråbt til at være en af finanskrisens skurke.

Det mener venstreprofilen Jens Rohde, efter at både SF's landsledelse, Enhedslisten og Dansk Folkeparti de seneste par dage har udtrykt bekymring over aftalen.

- Hvis jeg skal lege smagsdommer, ville jeg måske også have overvejet Goldman Sachs en ekstra gang, siger Jens Rohde, der er næstformand i Europa-Parlamentets industri- og energiudvalg, til Berlingske.

- Hvis man som selskab er gennemført kynisk i alt, man laver, og man kombinerer det med et statsselskab, der har en særlig forpligtelse om infrastruktur og forsyningssikkerhed, så kalder det på en bekymring i mig, siger han til avisen.

Dansk Folkepartis Kristian Thulesen Dahl siger, at han nægter at stemme for det udskældte delsalg af Dong til Goldman Sachs, og han påpeger, at Venstre og De Konservative må på banen og forklare sig.

Jens Rohde giver DF-formanden ret i, at det ville være meget alvorligt, hvis Venstre ikke har sikret sig, at man kan stå hundrede procent bag aftalen.

- Jeg tager for givet, at inden man trykker på nogen knap eller giver et tilsagn til sådan et salg, så har man fået alle oplysninger, der er nødvendige for at kunne træffe sådan en beslutning på et oplyst grundlag.

- Hvis ikke det er tilfældet, så pådrager man sig et meget, meget stort ansvar. Det gælder alle, der trykker på knappen, siger Rohde til Berlingske.

Det er ikke lykkedes avisen at få folketingsmedlemmer fra De Konservative eller Venstre i tale i sagen.

Venstres skatteordfører, Torsten Schack Pedersen, sagde fredag til TV2 News, at han har tillid til, at "regeringen har lavet den bedst mulige aftale for Danmark og for Dong".

/ritzau/