V-profil trækker i land om Europol mens eksperter giver ham ret

Venstres EU-ordfører, Jan E. Jørgensen, erkender, at hans udtalelser til Politiken, om at danskerne måske står over for endnu en folkeafstemning om retsforbeholdet, er dårligt timet.

- Det er jo ikke noget, der er aktuelt. Jeg er i virkeligheden lidt ærgerlig over, at den historie er kommet i avisen. Det risikerer at fjerne fokus fra det, der er regeringens fokus, nemlig at få en parallelaftale, siger han.

- Det arbejder regeringen på benhårdt, og vi tillader os at være fortrøstningsfulde, selv om vi ikke kan garantere, at det lykkes.

Jan E. Jørgensen er i torsdagens udgave af Politiken citeret for, at hvis der ikke er landet en parallelaftale om Europol, bliver det nødvendigt at holde endnu en dansk folkeafstemning om retsforbeholdet.

Den vurdering er de eksperter, Ritzau har talt med, ellers helt enige med ham i. Alligevel ærgrer ordføreren sig over artiklen.

- At have fokus på en folkeafstemning nu forplumrer debatten lidt. Vi vil 100 gange hellere have en parallelaftale end en folkeafstemning. Dels har vi andre ting at bruge kræfterne på, dels risikerer vi, at danskerne stemmer nej en gang til, siger han.

- Timingen fortryder jeg lidt. Det er ikke fordi, vi er i gang med at trykke valgplakater og indrykke avisannoncer. Det er mere en "hvad-nu-hvis"-diskussion, forklarer Jan E. Jørgensen.

Han afviser at være blevet sat på plads af partitoppen i Venstre.

- Jeg er ikke blevet sat på plads. Men timingsmæssigt kan det godt risikere at forvirre. Men altså, en folkeafstemning kan jo blive nødvendigt, hvis det ikke lykkes at få en parallelaftale.

Spørgsmål: Har du i virkeligheden ikke bare sagt det, alle godt ved?

- Jo. Og jo også det, som Dansk Folkeparti selv var ude at sige i valgkampen: Hvis ikke det lykkes, er en folkeafstemning den mulighed, der er for at komme med i Europol. Så det er i virkeligheden mere en ekspertudtalelse.

- Dansk Folkeparti er blevet helt hysteriske. Det kommer til at lyde, som om at vi ikke arbejder aktivt for en parallelaftale. Og det gør vi, fastslår Jan E. Jørgensen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip