V: Radikale går forkert vej med lavtlønnede

De Radikale har fat i den lange ende, når partiet i dag foreslår at gøre det økonomisk mere attraktivt at komme fra offentlig forsørgelse til beskæftigelse.

Men De Radikales løsning - nemlig at lade folk beholde en række offentlige ydelser i en overgangsperiode, efter at man er kommet i beskæftigelse, er en omvej.

Sådan lyder budskabet fra Venstre, der i stedet mener, at man skal øge incitamentet gennem regulære skattelettelser.

- De Radikale har fat i det rigtige problem, men løsningen er ikke optimal, siger Venstres næstformand, Kristian Jensen.

- Løsningen må være at sætte skatten ned, så man beholder sine egne penge, i stedet for at man beholder sine ydelser fra det offentlige, siger han.

Det sker efter, at en rapport fra Økonomi- og Indenrigsministeriet har vist, at der ikke er mange penge at hente for især enlige forsørgere ved at tage et lavtlønnet arbejde, fordi man så mister støtten til eksempelvis bolig og daginstitutioner.

Derfor foreslår De Radikale en langsommere aftrapning af de offentlige ydelser, som de folk modtog i perioden som arbejdsløse. Øvelsen vil koste 200-300 millioner kroner, mener De Radikale i en selvudråbt "serviet-beregning".

- Jeg synes, det er bagvendt, at man først betaler høj skat af sin arbejdsindkomst, og så bagefter skal have penge fra det offentlige. Selvfølgelig er det en vej at gå, men det er en omvej, siger Kristian Jensen og fortsætter:

- Hvis man endelig vil lave særordninger, som De Radikale foreslår, så har vi tidligere haft modeller, hvor man har forhøjet fradrag for særlige grupper som enlige forsørgere.

De Radikales finansordfører, Sofie Carsten Nielsen, er imidlertid ikke tændt på Venstres forslag om at øge incitamentet gennem skattelettelser. Hun kalder den løsning for "en dyr fornøjelse".

Enhedslistens gruppeformand, Per Clausen, har på Twitter rost De Radikales forslag.

- Troede ellers, at positive incitamenter var forbeholdt de rige, men glæder mig over nye tanker hos De Radikale, skriver han.

De øvrige regeringspartier er ligeledes positivt indstillede over for De Radikales forslag.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip