V: Regering går i valgpanik om østjysk motorvej

Det er påfaldende, at transportminister Magnus Heunicke (S) og miljøminister Kirsten Brosbøl (S) pludselig vil udvide den østjyske motorvej E45 som ny socialdemokratisk topprioritet, når de i fire år kun har keret sig om at udbygge kollektiv trafik.

Det siger Venstres trafikordfører, Kristian Pihl Lorentzen. Fredag hasteindkaldte de to ministre til et improviseret pressemøde på en rasteplads nær Skanderborg. Her lovede de at kæmpe for at udvide motorvej E45.

- Det virker lidt som valgpanik før lukketid, når regeringen nu pludselig interesser sig så voldsomt for vejnettet. I de sidste tre år har regeringen interesserer sig mest for kollektiv trafik, siger Kristian Pihl Lorentzen.

- De har slet ikke villet lytte, når vi har plæderet for at udbygge vejnettet. Så det er tankevækkende, at det pludselig kommer på dagsordenen

Det koster ifølge transportminister Magnus Heunicke en halv milliard kroner at udvide den østjyske motorvej. Ritzau har forgæves søgt en kommentar fra Magnus Heunicke, som er på turné i Jylland.

Regeringen vil begynde mellem Skanderborg Syd og Aarhus, mens der skal udformes en overordnet plan for motorvejen fra Vejle til Randers.

De får ingen problemer med Venstre, fastslår Kristian Pihl Lorentzen.

- Det er meget højt prioriteret. Det hæmmer udviklingen og trafikken i Østjylland, at vi har den prop mellem Aarhus og Skanderborg. Så regeringen møder ingen modstand fra os. Vi har faktisk plæderet for det meget længe, siger Venstres trafikordfører.

Han går langt videre med flere jyske motorveje end regeringen.

- For Venstre indgår det som første skridt i en samlet plan for at fremtidssikre den jyske transportkorridor. Hærvejsmotorvejen er den jyske parallel-motorvej, som betjener Danmarks fabrik, Jylland, siger Kristian Pihl Lorentzen.

- Det er også korridoren mellem Tyskland og Norge, hvor vi har en flaskehals i Vejle.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip