V: Regeringen brugte os til at presse Johanne

Venstre fik ikke reformeret kontanthjælpen med finansloven, men vil videre ad reformsporet i foråret med kontanthjælp, SU og integration.

Sådan siger forhenværende finansminister Claus Hjort Frederiksen. Han er ikke overrasket over, at regeringen i weekenden ventes at indgå en rød finanslov med Enhedslisten.

- Pilen har hele tiden peget på en aftale med Enhedslisten. Den ballade, der blev udløst ved skatteaftalen i SF og i store dele af Socialdemokratiets bagland, gjorde det efter min mening nødvendigt at lave en aftale med Enhedslisten, siger Claus Hjort Frederiksen.

- Planen om akutjob neutraliserede den største forhindring ved en aftale med Enhedslisten. Det åbnede vejen for en endelig aftale, siger han.

Claus Hjort Frederiksen vil ikke kalde Venstre for "nyttige idioter", men erkender, at regeringen har brugt V og DF til at presse prisen i forhold til Enhedslisten.

I forløbet fortalte regeringen fejlagtigt, at der var underhåndsforhandlinger med V, siger han.

- Det skulle få Enhedslisten til at kravle ned fra træet ved at sige: "Hvis I ikke makker ret, sidder der nogle ubehagelige typer i baglokalet", siger han.

Med Venstre kunne regeringen have fået en kontanthjælpsreform til at betale lavere erhvervsskatter. Trods forløbet står Venstre klar til foråret, fastslår Claus Hjort Frederiksen.

- Vores hovedopgave er at holde regeringen på reformsporet og hjælpe med at få gennemført reformer af kontanthjælp, SU, integration og sygefravær. Det er vi helt med på, siger han.

Claus Hjort Frederiksen afviser, at Venstres reformvilje er taktisk for at splitte regeringen og Enhedslisten.

- Det er jeg helt uenig i. Dette lands hovedproblem er, at vi mister arbejdspladser, og virksomheder flytter produktion til udlandet, siger han.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip