V: Sæt færdselspoliti ind i urolig Vollsmose

Betjente skal ikke bruge tiden på at udstede fartbøder, mens uroen ulmer i Vollsmose.

Det mener Venstres retsordfører, Karsten Lauritzen, efter at Odense Kommune fredag henvendte sig til justitsminister Morten Bødskov (S) for at bede om mere politi øjeblikkeligt til Vollsmose.

- Jeg synes, det er en oplagt løsning at flytte de håndfulde fynske betjente, der arbejder i den automatiske fartkontrol - der skal udstede fartbøder - ind i kampen mod bandekampen i Vollsmose.

- Det er selvfølgelig vigtigt at stoppe dem, der kører for stærkt. Men det er vigtigere at få lov og orden i Vollsmose, siger den liberale retsordfører til Ritzau.

Han vil nu forlange, at henvendelsen fra Odense Kommune bliver sendt i forligskredsen bag politireformen.

Men ifølge Socialdemokraternes retsordfører er der ikke umiddelbart nyt politimandskab på vej til Odense. Fyns Politi har situationen under kontrol, lyder det.

- Vi anerkender til fulde, at der er store problemer med bander, og vi lytter, når Odense Kommune kommer med sådan en udmelding, som de gør.

- Men Fyns Politi giver udtryk for, at der er styr på situationen i Vollsmose, og de mener, at de har ressourcer til at gennemføre den nødvendige politiindsats. De føler, at situationen er helt under kontrol, siger Trine Bramsen.

De seneste uger har der været forlydender om, at postvæsnet i Odense-bydelen ikke tør bringe breve og pakker ud i Vollsmose, og at politi og brandvæsen mødes af flaskekast og chikane i området.

Og det har altså nu fået Odense Kommune til at sende brev til justitsministeren, da man er nervøs for udviklingen i det plagede område.

- Tingene er ret kritiske lige nu.

- Vi anerkender Fyns Politis optrapning i området, men vi kan se, at der er så store kræfter på spil, at det er vigtigt, at vi har ministeriet bag os i et langt, sejt træk for at få knækket udviklingen, siger rådmand Peter Rahbæk Juel (S) fra Social- og Arbejdsmarkedsforvaltningen.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip