V ser positivt på S-tilbud om kommuneaftale

Socialdemokraterne er parat til at støtte Venstres aftale med kommunerne om økonomien for 2016, hvis regeringspartiet til gengæld lover at stemme for fremtidige kommuneaftaler, som en S-regering måtte forhandle sig frem til.

Og det tilbud bliver der taget godt imod hos Venstres finansordfører, Jacob Jensen.

- Jeg har noteret mig deres melding i medierne, og jeg synes ikke, den er helt på månen, siger han til Ritzau.

TV2 erfarer, at Venstre har takket ja til tilbuddet, men det vil Jacob Jensen ikke kommentere.

- Jeg synes, det er positivt, at de melder sig på banen. Det vidner måske om, at de som Venstre er et stort kommunalt forankret parti, og at de har en forståelse for vigtigheden af, at der kommer ro om kommunernes budgetlægning, konstaterer han.

Han er ikke afvisende over for tanken om, at Venstre kan binde sig for fremtidige aftaler, som ikke er forhandlet endnu.

- Historisk set er den parlamentariske tradition, at hvis der ligger en aftale med Kommunernes Landsforening, så har man bakket den op i finansudvalget. Så det er ikke helt ude i skoven, siger finansordføreren.

Regeringen og Socialdemokratiet er klokken 10.30 mødtes til forhandlinger i Finansministeriet.

På vej til mødet gentager Socialdemokraternes politiske ordfører, Nicolai Wammen, tilbuddet om støtte, selvom partiet hellere havde set en anden aftale med kommunerne.

- Den aftale, regeringen har lavet med kommunerne, ser anderledes ud, end hvis den var blevet forhandlet af en socialdemokratisk regering, konstaterer han.

Ligesom Jacob Jensen henviser han dog til, at der er tradition for, at Folketingets Finansudvalg godkender de aftaler, som en regering har forhandlet på plads med kommunerne.

- Men det er klart, at vi gerne havde set, at aftalen så anderledes ud, konstaterer Wammen.

Aktstykket med kommuneaftalen skal behandles på et møde i finansudvalget fredag klokken 15.

/ritzau/

Dagens Gossip