V: Socialpakke svigter hjemløse og narkomaner

Regeringen skøjter totalt udenom samfundets svageste som hjemløse og narkomaner i sin socialpakke med Enhedslisten, der i stedet giver flygtninge børnecheck og tandpleje til unge på kontanthjælp.

Sådan siger Venstres socialordfører Eyvind Vesselbo. Han påpeger, at de hjemløse kun fik ti millioner kroner i satspuljen - de fattiges finanslov - før finansloven.

- Den sociale indignation er totalt forsvundet i Danmark. Regeringen savner fuldstændig empati for samfundets svageste. Socialpakken hjælper slet ikke mest udsatte: Hjemløse, narkomaner, psykisk syge, prostituerede og alkoholikere, siger Eyvind Vesselbo.

Det er ifølge ham yderst problematisk, at regeringen slet ikke prioriterer indsatsen for samfundets svageste.

- Mange af dem har slet ikke overskud til at gå til tandlægen. I satspuljen bevilgede vi ti millioner kroner til en strategi for hjemløse og tyve millioner kroner over fire år til væresteder. Nu fyrer regeringen så store beløb af på få områder, siger Eyvind Vesselbo.

Dansk Folkeparti frygter, at Danmark bliver en magnet for udlændinge, når flygtninges børn får børnecheck, og de voksne får børnetilskud.

- Når mennesker, som får asyl i Danmark, fra dag ét får børnecheck, så skaber man incitamenter til, at mennesker søger ophold i Danmark. Det øger indvandringen og er uholdbart, når vores økonomi er presset, siger udlændingeordfører Martin Henriksen.

Han beskylder regeringen for at lempe udlændingepolitikken sammen med Enhedslisten under dække af at føre socialpolitik.

- Når mennesker søger væk fra nærområdet, betaler de menneskesmuglere for at komme til dét land, hvor det er mest fordelagtigt at få asyl. Det er ærgerligt, at man pakker udlændingepolitik ind i alle mulige sociale tiltag, siger han.

 

Dagens Gossip