V: Synderen Sohn har endelig omvendt sig

SF's tidligere erhvervs- og vækstminister Ole Sohn taler i mandagens udgave af Jyllands-Posten positivt om nulvækst i det offentlige, samt at det er vigtigt at gå efter at sænke skatter og afgifter, så der kan skabes arbejdspladser i Danmark.

Og det er en udmelding, der gør Venstres gruppeformand, Kristian Jensen, glad, for det flugter med Venstres politik, mener han.

- Jeg glæder mig altid over, når ens politiske modstandere skifter holdning og giver en ret. Og det er en glædens dag, når det er så fremtrædende en SF'er som Ole Sohn, der giver os ret i vores politik, siger Kristian Jensen.

På sin profil på det sociale medie Twitter henviser Kristian Jensen til et bibelcitat fra Lukas-evangeliets kapital 15: Om glæden over den enlige ud af 100 syndere, der omvender sig.

SF's finansordfører, Lisbeth Bech Poulsen, siger i Jyllands-Posten, at Sohns melding ikke er SF-politik, og Kristian Jensen har da heller ikke de store forventninger om, at resten af partiet "omvender sig":

- Det lyder til, at SF's ledelse står med fødderne solidt plantet i beton og ikke vil flytte sig. Og det, synes jeg, er ærgerligt. I og for sig handler det her ikke om ideologi, det handler om sund logik.

- Hvis vi kan skaffe en mere effektiv offentlig sektor, kan vi lette skatter og afgifter og skabe bedre vilkår for virksomhederne, der kan skaffe arbejdspladser, så vi får råd til mere velfærd og velstand på lang sigt, siger Kristian Jensen.

Han roser Ole Sohn for at være i gang med at ruske liv i venstrefløjen.

- Ole Sohn tager igen fat på en diskussion, som vi har rejst. Hvad gør man for at virksomheder vælger at producere i Danmark?

- Vi er nødt til at se på de erhvervspolitiske vilkår, så vi ikke bare sidder passive tilbage og ser arbejdspladser forsvinde ud af landet, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip